Bir de işin mutfağından geleni dinle!

Oda temizlemiş, bulaşık yıkamışlığı olan Hilton’un Genel Müdürüydü bu defa konuk...

admin
admin
29 Aralık 2023 Cuma 10:25
Bir de işin mutfağından geleni dinle!

Vedat REFAYELİ

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Turizm ve Otel İşletmeciliği proğramı çerçevesinde her hafta bir otel yöneticisini dinliyor, ders niteliğindeki söyleşilerden ders çıkarıyor!

Geleceğin turizmcisi öğrenciler bu defa Hilton Otel’in Genel Müdürü Ümit Genç’i dinledi.

14 yaşında otelcilik hizmetine başlayan, Ankara, Adana, Trabzon, Ordu ve Mersin’in yanısıra en son Sırbistan’da Hilton’un Müdürü olarak görev yaparken, geçtiğimiz aylarda Erzurum Hilton’a görevlendirilen Ümit Genç, deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.

İşe mutfakta başlayan, oda temizliğinin yanında, bulaşık yıkamışlığı da olan 39 yaşındaki genç genel müdür Ümit Genç, 1998’de başlayan otelcilik hikayesini anlatırken, öğrencilere, turizm ve otel işletmeciliğinin dünyada yükselen bir değer olduğuna dikkat çekti.

İşini sevmelerini istediğini söylediği öğrencilerden, kurum kültürü ve işyeri aidiyetine azami önem vermelerini öneren Genç, ‘’Günümüzde tüm dünyada Türk turizmcilerinin fırtınası esiyor. Hemen hemen her ülkede çok sayıda otel yönetimleri Türk’lerin elinde. Doğuştan pratik, proaktif, çözüm odaklı oluşumuz, bizi bir yerlere getiren bu sektörde önemli özelliklerimizdir. Belki bizler eskiden kolay kolay yönetici olamıyorduk ama günümüzde artık görülüyor ki bu zor da değil. Daha kısa bir süre önce kat temizliği yaparken bugün yönetici olanları tanıyorum. Şunu iyi bilin ki, avantajınız fazlasıyla var.Sektör geliştikçe yetişmiş turizmciye de ihtiyaç duyuluyor’’ dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.