BİLİMSEL TEŞVİK ÖDÜLLERİ VE TAÇ GİYDİRME TÖRENİ YAPILDI

Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi töreni düzenlendi.

02 Mayıs 2013 Perşembe 18:20
BİLİMSEL TEŞVİK ÖDÜLLERİ VE TAÇ GİYDİRME TÖRENİ YAPILDI
2009 yılından beri geleneksel hale gelen ve bu yıl 5. düzenlenen Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi töreni Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkez’inde düzenlendi. Törene Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, rektör yardımcıları, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, dekanlar ve akademisyenler katıldı.

Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi töreninin açılış konuşmasını Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen yaptı. Tüzemen, ” 2009 yılından beri düzenlenen bu yıl 5. gerçekleştireceğimiz geleneksel hale gelen törenlerimizden Atatürk Üniversitesi bilimsel teşvik ödüllerini alan ve atamalarından dolayı akademik giysilerini giyecek olan üniversitemiz mensuplarından akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Geçen yıllardan farklı olarak bu törende en iyi doktora tezi ve en iyi bilimsel araştırma projesi dalları da eklenmiş olup ilk yıllarda özellikle patent, etkin makale, kitap ve proje dallarında ödüle layık eser ararken toplamda bu yıl çok sayıda ödüle layık eserler var. Bu yıl sırasıyla kitap dalında olmak üzere 7, makale dalında 16, tetkimakale, patent 1, atıf, en iyi doktora tezi 3, proje 2 ve en iyi BAB projesi 2 olmak üzere 38 ödül 56 bilim insanlarına verilecektir. Değerlendirmeler akademisyenlerimizin bizzat kendi müracaatlarına dayalı olarak yapılmış olup, üniversitemizin tamamında farklılık sağlamıştır. Değerli meslektaşlarım verilen ödüller ve yapılan atamalar üniversitemizin bilim çalışmalarının son derece sağlam bir temele dayandığını, bilim insanlarımızın köklü bilim geleceğine sahip olduğunu göstermektedir.” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ödül kazanan akademisyenleri kutlayarak, başarılarının devamını diledi. Koçak, "Bugün ilim, kültür, eğitim sahalarında gerçekten emek vermiş, eser vermiş akademik olgunluk dönemine başarı ile ulaşmış değerli bilim insanlarımızı, atalarımızın ilkelerinden biri olan "marifet iltifata tabidir" sözü gereği bir araya getirmek ve tebrik etmek istedik. Dört yıldan beri şekillenen bu tablo, üniversitemiz adına mutluluk vericidir." dedi.

Koçak, "Çok sayıda proje desteği alan, patent üreten en iyi e-kitap, dijital kitap yazan, en iyi televizyon programı yapan, en iyi ders veren, en iyi araştırma yapan, en iyi hizmette bulunan, en iyi beste yapan, en iyi makineyi üreten gibi çok geniş bir yelpaze içerisinde değerlendirelim, Türkiye ve dünya üniversiteleri arasındaki sıralamada daha iyi yerlerde olalım. Bugüne kadar girişimci çabalarımızla Ar-Ge çalışmalarımız ve gerekse üniversite sanayi işbirliği kapsamında attığımız adımlar, ciddi ve önemli adımlardır ama biz bunu hiçbir zaman yeterli görmedik. Amacımız, sanayi ile işbirliğimizi çok daha ileriye götürmek ve üniversitede üretilen bilgiyi iş hayatına aktararak toplumsal faydaya dönüştürmektir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından bilimsel araştırma proje dallarında ödül alan 56 akademisyene protokol tarafından ödülleri verildi.

Editör

Son Güncelleme: 02.05.2013 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.