BAŞKAN CENGİZ'İN BÜYÜK BAŞARISI

Aziziye Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

25 Nisan 2013 Perşembe 17:08
BAŞKAN CENGİZ'İN BÜYÜK BAŞARISI
Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 320 konutu hak sahiplerine teslim eden belediye, ikinci etapta da yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Gezköy, Ilıca Eski Mahalle birinci ve ikinci etap ile birlikte 450 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışması yapılırken, tapu devirlerinin alındığı Ilıca Yeşil Mahalle ile birlikte 530 bin metrekare alanda kamulaştırma çalışması tamamlanmış olacak. 

ESKİ MAHALLE YIKILIYOR, YEŞİL MAHALLE’DE TAPU DEVRİ ALINIYOR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Eski Mahalle ikinci etapta yıkım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, “Eski Mahalle birinci etapta yapımı tamamlanan 320 konut ilçemizde kentsel dönüşüme ivme kazandırdı. 90 dönümlük alanı kapsayan ikinci etapta da yüzde 85 muvafakat alındı ve tapu devri yapılan alanlarda yıkım çalışmalarımız sürüyor. Ilıca Lisesi’nden kaplıcalarımıza kadar olan bölümün tamamını kapsayan ikinci etapla Ilıca’da önemli bir alanın daha dönüşümü sağlanmış olacak.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DEV ADIMLAR ATILIYOR

4 yılda Aziziye’de önemli kentsel dönüşüm hamlelerinin gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Fatih Cengiz, Ilıca Eski Mahalle ikinci etapta yıkım çalışmaları sürerken, E-80 Karayolu’nun yanında bulanan 81 bin metrekare alana sahip Yeşil Mahalle için de TOKİ ile protokol yapıldığını ve tapu devirlerinin alınmasına devam edildiğini vurguladı. Gezköy’de ise 300 dönümlük alanın kamulaştırıldığına işaret eden Başkan Cengiz, burada da tapu tescil davalarının açıldığını ve yüzde 95 tamamlandığını kaydederek, önümüzdeki günlerde Gezköy ile ilgili önemli adımlar atılacağını ifade etti.

AZİZİYE, ERZURUM’UN EN GÜZEL YAŞAM MERKEZİ OLUYOR

Aziziye’nin adım adım dönüşümü yaşadığını ve Erzurum’un en güzel yaşam merkezi haline geleceğinin altını çizen Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Gezköy ve Eski Mahalle birinci etap ile başlayan dönüşüm süreci hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan 90 dönümlük Eski Mahalle ikinci etapta yıkım ve enkaz kaldırma çalışması yapıyoruz, diğer yandan Yeşil Mahalle’de tapu devirleri için hemşehrilerimizle istişare ediyoruz. Bizim dönüşüm sürecinde elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi hemşehrilerimizdir. Gerek Gezköy’de ve gerekse Ilıca’da yaptığımız çalışmalarda hemşehrilerimizden büyük destek gördük. Onlarla kurduğumuz güven ve gönül köprüsü sayesinde başarıya ulaştık. Yeşil Mahalle’ye yeni başlamamıza rağmen 3 milyonluk tapu devri aldık. Bu tablo hemşehrilerimizin verdiği desteğin örneğidir ve yine onların desteğiyle ilçemizin adım adım çehresi değişiyor. Aziziye, Erzurum’un en güzel yaşam merkezi haline geliyor.”

Başkan Cengiz, kentsel dönüşüme desteklerinden dolayı da Erzurum milletvekillerine ve TOKİ Başkanlığı ile çalışanlarına teşekkür etti.

Editör

Son Güncelleme: 25.04.2013 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.