BAŞKAN CENGİZ'DEN SERT CEVAP

Bazı art niyetli çevrelerce belediye bünyesinde faaliyet gösteren termal tesislere yönelik yapılan yayınlara, Başkan Fatih Cengiz, sert yanıt verdi:

11 Ekim 2011 Salı 16:39
BAŞKAN CENGİZ'DEN SERT CEVAP
Kamuoyuna duyurulur…
Bazı internet sitelerinde, yazılı basında yer alan ve gerçeği yansıtmayan “Ilıca Termal Tesisleri’ne Fuhuş Baskını” haberleriyle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gereği görülmüştür.
Geçtiğimiz hafta Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin muhtelif bölgelerinde fuhuş operasyonu yapmış ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bilgisi elimize ulaşmıştır.
Bu zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış ve biri hizmet alımı, diğeri kadrolu işçi olmak üzere iki kişinin belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren termal tesis çalışanları olduğu öğrenilmiştir.
Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Termal Tesisler otel, kaplıca ve aile kabini gibi birbirinden bağımsız üç bölümden oluşmaktadır. İki personelin aile kabinlerine gelenlere göz yumdukları iddiasıyla tutuklandıkları bilgisi elimize ulaşmıştır.
Burada münferit bir olay söz konusudur ve belediye olarak hizmet alımıyla çalışan işçinin işine son verilmiş, kadrolu işçi için ise, mahkeme sonucu beklenmektedir. Tesis müdürü başta olmak üzere, tüm çalışanlar hakkında idari soruşturma başlatılmıştır.
Münferit bir olay olan ve şehrin farklı bölgesinde yapılan operasyonla çok sayıda kişi gözaltına alınmasına rağmen, operasyonun sanki termal tesislere yapıldığını kamuoyuna yansıtmak, basın etik ve ahlakıyla bağdaşmamaktadır. Haberler kurumumuzu töhmet altında bırakmış ve manevi şahsiyetine hakaret niteliği taşımıştır. Sadece sansasyonel amaçla ve gerçek dışı iddialarla haber yayınlanması basın etiğine ve ahlakına aykırı bir tutum ve davranıştır.
Daha önce kurumumuza ve şahsımıza yapılan hakaret ve iftiralardan dolayı yargı önünde hesaplaştığımız ve haklı bulunduğumuz bazı kişiler, bu çirkin haberi de kendi çirkef emellerine göre, araştırmadan yayınlamaktan çekinmemiştir. Termal tesislere yönelik herhangi bir operasyon söz konusu değildir, haberler, asılsız ve yalandır.
Ilıca Termal Tesisleri, Erzurum’un gözbebeği bir turizm değeridir. Böyle asılsız, mesnetsiz iddialarla ve yalan haberlerle bu tesisleri yıpratmak, şehrin turizm değerlerini baltalamaktan başka bir amaç taşımadığı gibi, şehrimize ve ilçemize zarar vermekten başka bir sonuç doğurmayacaktır.
Kurumumuz bu tür suistamallerin önüne geçmek için de her türlü tedbiri almıştır.
Belediyemiz termal tesislerinin konu edildiği haberler, böyle dikkatsizce ve gerçekler tam anlamıyla araştırılmadan yayınlanması belediyemizin manevi şahsiyetini rencide etmiştir. Kurumumuzun bu bağlamdaki hukuki hakları mahfuzdur."
Fatih CENGİZ
Aziziye Belediye Başkanı

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çözüm Önerisi 2011-10-13 11:40:32

Nefsi şeytana ve paraya meyletmiş şahısların ahlaksızlıkları bir kuruma elbetde maledilemez. Herkes kendi günahından mesulken koca bir kurumu töhmet altında bırakma iftira olur ve bu da yapılan ahlaksızlık kadar büyük bir ahlaksızlıkdır. Bence sorun aie kabinlerinin yapısından başlıyor. Eşler için bile bir kısıtlama getirilmeli,erkekler erkek çocukları ile bayanlar kız çocukları ile ayrı ayrı kullanmalı duş bölümlerini yoksa bu haberler ne biter ne de dedikodular azalır. Evli oldukları içinde 2 farklı kullanmalarına rağmen tek kabin ücreti ödenmeli kullanım süresi ise şahıs başında yarı süreye çekilmeli.