AKSAK, “O, EN BÜYÜK ÖRNEK”

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, "Peygamber Efendimiz, bizim için en büyük örnektir” dedi.

16 Nisan 2013 Salı 11:16
AKSAK, “O, EN BÜYÜK ÖRNEK”
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyetin Aksak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Aksak, “Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s), karanlığın hüküm sürdüğü bir zamanda dünyayı şereflendirmiştir. Doğumuyla aydınlanan dünya, O’nun örnek yaşantısına şahitlik etmiştir. Efendimiz, peygamberlik görevinden önce yaşadığı hayatıyla Mekke’de yaşayan herkesin güvenini kazanmış ve “El-Emin” olarak anılmıştır. O’nun yaşantısı hem peygamberlik öncesi hem de peygamberlik sonrası bizler için en büyük örnektir” diye konuştu.

Allah Resul’ünün insanlara büyük değer verdiğine dikkat çeken milletvekili Aksak, “Peygamber Efendimiz, her insana değer verirdi. Kız çocuklarını diri diri toprağa veren bir topluluk içerisinde yaşamış ve dört kız evladı yetiştirmiş olan Peygamber Efendimiz, yaşadığı zamandan günümüze örnek bir şahsiyet olmuş ve olmaya devam etmektedir. Bir Hadisi Şerif’te “Ben ancak, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diyen Peygamber Efendimiz; erdemin, ahlakın, insan onurunun korunması için bizlere öğütler vermiş ve tüm insanlığa evrensel mesajını iletmiştir. Bu çağrının muhatabı Müslümanlar olarak bizler, O’nun yaşantısında uyguladığı metodu günümüze yansıtmalıyız ki, dünya da sevgi ve kardeşlikten söz edebilelim” dedi.

Allah Resul’ünün insanları renklerine, kavimlerine, kabilelerine ve ırklarına göre değerlendirmediğini belirten milletvekili Aksak, “Peygamber Efendimiz, yaşadığı bölgenin temel özelliği olan kabile asabiyetini yani ırka ve millete bağlı üstünlük ve ayrımcılığı yok etmek için büyük uğraş vermiştir. Sürekli aynı babanın, Hz. Adem'in çocukları olduğumuzu söylemiş ve üstünlüğün ancak takvada olduğunu bizlere öğütlemiştir. Bu durumu Veda hutbesinde; “Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da bir¬dir. İslam'da insanlar eşittir. Hepiniz Adem'in çocuklarısınız, Adem de toprak¬tan yaratıldı. Allah katında en değerliniz, en çok Allah'a sığınanız, emirlerine yapışa¬nınız, günahlardan arınanınız, azabından korunanızdır. Bir Arab'ın, Arap olmaya¬na, bir başkasının Arab'a, bir siyahın bir kızılderiliye, bir kızılderilinin de bir siyaha, takvanın dışında hiçbir üstünlüğü yok¬tur” diyerek tüm insanlığa bir kardeşlik bildirisi sunmuştur” ifadelerine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftasının bu yıl “İnsan Onuru” temasıyla kutlanmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, “İnsan Onuruna çok büyük önem veren bir peygamberin ümmeti olan bizler, O’nun ümmetinden olduğumuz için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. O’nun ümmetinden olmak her insan için çok büyük onurdur” diyen Muhyettin Aksak mesajını, “Erzurumlu hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam Âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum” diyerek tamamladı.

Editör

Son Güncelleme: 16.04.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.