AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLİNCİNİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün özel bir kuruluşla imzalamış olduğu işbirliği protokolü kapsamında Erzurum Sağlık Meslek Lisesinde toplantı yapılarak “Ağız ve Diş Sağlığı Bilincini Geliştirme ” konulu eğitim verildi

02 Mayıs 2013 Perşembe 10:03
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLİNCİNİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ YAPILDI
İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün özel bir kuruluşla imzalamış olduğu işbirliği protokolü kapsamında ağız ve diş sağlığı eğitim çalışmasının açılışını yaptı. Kurumlar arası uyum ve koordinasyonlu bir çalışma ile hedefe rahatlıkla ulaşılacağına değinen Bilge, protokol çalışmaları kapsamında Uygulama Heyetine yapacakları çalışmalarda başarılar dileyerek bu çalışmaların ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün özel bir kuruluşla imzalamış olduğu işbirliği protokolü kapsamında, İlimiz Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Milli Eğitim Bakanlığımızca belirlenen İl Eğitimcileri tarafından ilimize bağlı her ilçeden seçilecek birer öğretmene (öncelikle sağlık meslek dersi öğretmeni, yoksa biyoloji öğretmeni) proje tanıtımı ve ağız diş sağlığı konusunda eğitim verilecektir.

İl merkezinde yapılan toplantılarda bilgilendirilen il ve ilçe eğitimcileri kendi ilçelerindeki ilköğretim okulu 3. Sınıf okutan öğretmenlere projeyi tanıtarak ağız diş sağlığı konusunda eğitim vereceklerdir. Ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim alan 3. Sınıf okutan öğretmenler kendilerine gönderilecek ağız diş sağlığı materyallerini sınıflarındaki öğrencilerine dağıtarak ağız ve diş sağlığının önemi, diş fırçalama tekniği konularında öğrencilerimize gerekli eğitimlerin verilmesi sağlanacaktır.

Editör

Son Güncelleme: 02.05.2013 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.