9. AKDAĞ FESTİVALİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR

Erzurum'un Olur ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Akdağ Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla devam ediyor.

07 Temmuz 2013 Pazar 13:08
9. AKDAĞ FESTİVALİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR
3 gün devam edecek olan festivalde ilk gün açılış ve doğa gezisi yapıldı. Bugün ise yöresel el sanatları sergisi ve yöresel ürün yarışmaları yapıldı. Yöresel ürün yarışmalarında pekmez, çerçeve bal, çeçil peyniri ve buzağı yarışmaları düzenlendi. Yarışmalar sırasında renkli görüntüler oluştu. Bal yarışmasında 1. Atalay Çiftçi, 2. Mesut Yıldırım, 3. ise İmdat Özer oldu. Çeçil peyniri yarışmasında 1. Yusuf Özer, 2. Ömer Özer, 3. Onur Özer olurken; pekmez yarışmasında 1. İlayda Sevinç, 2. Sündüz Sevinç, 3. Nevin Özdemir; buzağı yarışmasında ise 1. Tahsin Gürbüz, 2. Yusuf Özer, 3. Okan Kormaz oldu. Yarışmacılara ödüllerini İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Çeliköz ve İlçe Belediye Başkanı Rüstem Polat verdi.

Belediye Başkanı Polat yaptığı konuşmada, festivalin amacının birlik ve beraberliği sağlamak, Türkiye genelindeki Olurluları bir araya getirmek, onları kaynaştırmak, eş dostun hasret gidermesi olduğunu söyledi. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen festivalin geleneksel hale geldiğini belirten Polat, “Amacımız Olur'u bir marka şehir yapmak ve dünyaya tanıtmaktır” dedi.

Festival kapsamında 7 Temmuz günü ise yüzlerce pehlivanın kıran kırana mücadele edeceğini, halaylar çekileceğini ifade eden Polat, etkinliğin 5 saat boyunca Çay TV’den “Nusret Durur'la Bölgenin Sesi” programında canlı yayınlanacağını kaydetti. “Bütün Türkiye'deki hemşehrilerimi Akdağ Festivali’ne davet ediyorum” diyen Polat, bu yıl gelemeyenlerin de bir dahaki sene Olur'a aileleriyle gelip yaz tatillerini ilçede

geçirmelerini ve ilçelerine sahip çıkmalarını istedi.

Editör

Son Güncelleme: 07.07.2013 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.