30 DERECE SICAKTA KARLA KARIŞIK PEKMEZ YEDİLER

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Palandöken Gençlik Merkezi faaliyetlerine devam ediyor.

28 Haziran 2014 Cumartesi 02:34
30 DERECE SICAKTA KARLA KARIŞIK PEKMEZ YEDİLER
Gençlik Liderleri, şehir merkezinden 3 bin 200 metre yükseklikte olan Palandöken’in zirvesine çıkarak Haziran ayının sonunda karla karışık pekmez yediler. 

Haziran ayının sonu olmasına rağmen Anadolu’nun zirvesi olan Palandöken Dağı’nda kar bulunması Gençlik Liderlerine ilham oldu. Erzurum GHSİM Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri zirvede ünlü Tortum Üzüm Pekmezi’ni karla karıştırarak yedi ve dikkatlerine üzerine çekmeyi başardılar. Hava durumunda alışkın olduğumuz karla karışık yağmur cümlesini “Karla Karışık Pekmez” etkinliğine çeviren Gençlik Merkezi çalışanları Tortum Üzüm Pekmezi ile karışık kar yiyerek Erzurum’da bir ilke daha imza attı. Etkinliği yöneten Gençlik Liderleri Yaser Taşkesenlioğlu ve Mehmet Kahraman “Erzurum’da yaz aylarında bile karın kalması kış turizmi için kar kıtlığı çeken illeri ve ülkeleri kıskandıran cinsten. Bizler de Erzurum’da daha önce yapılmamış bu etkinliği yapmaya karar verdik” diye konuştular. Kahramanmaraşlı olan Gençlik Lideri Mehmet Kahraman “Erzurum doğunun eşsiz illerinden birisi. Burada olan Kış sporları potansiyelinin yanında Tortum pekmezi de eşsiz bir tat. Bu tadı herkesin tatması gerekir” dedi. Etkinliğe Palandöken Gençlik Merkezi çalışanları Fırat Altunok ve Yavuz Selim Turgut ile Bülent Aydın’ın yanı sıra kursiyerler ve gönüllü liderler de katıldı. Palandöken İlçe Müdürü olan ve aynı zamanda Gençlik Merkezleri Müdürü olan Köksal Kaçmaz ise Erzurum’un artık kışın ve karın güzelliklerini yaşayan bir kent olduğunu, bunun yanında vitamin deposu olan Tortum Üzüm Pekmezi’nin de Gençlik liderleri tarafından konu edinmesinden ve tanıtımına katkıda bulunmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kaçmaz, “Şehrimizin turizm açısından kalkınması ve tanıtılması bütün Erzurumluların görevidir. Gençlik Liderlerimizi de bu güzel etkinliğinden dolayı tebrik ediyorum. İnşallah vatandaşlar Ramazan ayı buyunca da iftar ve sahurlarda. Tortum pekmezi tüketirler.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 28.06.2014 02:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erdinç 2014-07-09 05:23:00

Tortum dut pekmezi olmasın sakın