Erzurumlu akademisyen, buluşuyla 2026’yı bekliyor..

Özellikle şeker hastaları ve yatan hastaların yaralarını iyileştirmeye yönelik bulduğu ilaç formülü ile adından söz ettiren Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr.Murat Çelik, hedefine Nobel’i aldı.

Tebrik etmemek elde değil.

Bir nevi krem buluşuyla ilaç sektöründe çığır açmaya hazırlanan Prof.Dr.Murat Çelik, akademik kariyerine ancak Nobel ödüllü bir akademisyen olarak noktayı koymayı hedefliyor ki, hem gururlandırıcı ve hem de imrendirici bir hedef bu.

Kendisi ile fakültedeki odasında görüştüğüm ve düşüncelerini aldığım Prof.Dr.Çelik’i, hazırlık aşamasında olan, Amerika’da çalışmalarını yürütmeyi planladığı ilaç projesinin, burada ete-kemiğe bürünüp er-geç mutlu sonla noktalanacağına yüzde yüz de emin gördüm.

***

Nobel’den sözeden, her yıl yapılan Nobel ödüllerinden birini de kendisinin almayı hedeflediğini söyleyen Prof.Dr.Çelik, ‘’Bilim dalında bir Nobel neden olmasın. Buluşum Nobel normlarına uyuyor. Nobel ödülleri her yıl dağıtılıyor. 2026 yılında ödül için başvuracağım. O olmazsa 2027’de de tekrar başvuracağım’’ diyor.

Atatürk Üniversitesi’nden ara sıra da olsa böyle bir sesin gelmesi, sadece kampüste değil, kuşkusuz şehirde de değerli bir şey olsa gerek.

Böylesine kıymetli bir çalışma için bir hemşehrisi olarak teşekkür ettiğim Murat hocaya, bu kutlu yolda başarı, başarı, başarı dileklerimi iletiyor, herşeyin gönlünce olmasını diliyorum.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Az yalan söylenmez. Yalan söyleyen her yalanı söyler. (Victor Hugo)

DUVARIN DİLİ: Sana gemi alalım, dümende on numarasın!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.