Aykırı hemşehrimiz yazar Eşber Yağmurdereli ilçesi Tortum’u su yolu etti..

EşberYağmuredereliismi vikipedi’ye gir, ‘1945 Erzurum Tortum,Türk yazar, senarist, şair, öykü yazarı, aktivisttir’diye yazar.

O’nu, ülkece tanınmış, ünlü, farklı, renkli bir kişilik olmasının yanısıra, hemşehrimiz olarak bilir, kabul ederiz.

Uzunca zamandır ‘su yolu’ettiği doğduğu Erzurum Tortum’a defalarca gelmesine karşın bu güne kadar bir türlü görme, tanıma fırsatını elime geçirmemiştim.

Kendisiyle onca zaman geçti, ilk defa geçtiğimiz gün Erzurum Kitap Fuarı’nda tanışma fırsatı buldum.

Herşeyden önce çok sakin, sabırlı ve de nazik buldum kendisini.

Her daim yanında olan mimar oğlu Uğur Yağmurdereligibi o da sempatik geldi bana.

Onca yaşamışlığına karşın ‘sıradan biri’ izlenimi vermesi de bana ona olan sevgimi biraz daha artırdı.

Daha küçük yaşlardayken bir havuz kazası sonrasında görme yetisini kaybettiğini bildiğimiz Eşber Yağmurdereli ile bu görüşmemizde oğlundan öğreniyorum ki neredeyse 3 ayda bir doğduğu yer olan Tortum’a geliyor ve artık yıkılmaya yüz tutmuş o köhne evinde kalıyor.

***

Oğul Uğur, bu yaz tamamen artık yıkılmak üzere olan evi restore edeceklerini söylerken, babasının hiçbir surette Tortum’dan kopamadığını belirtiyor.

Her gelişinde burada akrabaları ile ilçe merkezinde hasret gideren Eşber Yağmurdereli ile görüşmemizde değerli gazeteci büyüğüm Kadir Sabuncuoğlu’nun sayesinde çocukluk fotoğrafını da bulma imkanını buldum.

Erzurum’un tanınmış eğitimcilerinden arkadaşımız Neslihan Keteci’nin rahmetli babası Burhanettin Keteci ile birlikte çekilen fotoğrafını.

Kendisinin yıllar önce kaleme aldığı, uzun süre sahnelenen Akrep oyun kitabını imzalamak üzere Adnan Atalay tarafından sinema sanatçısı olarak tanıdığımız Menderes Samancılar’la birlikte özel olarak davet edilen ve memleketine gelen Yağmurdereli’ye sağlıklı uzun ömürler diliyor, kendisinden Tortum günlerine ilişkin bir anı kitabı da beklediğimi belirtmek istiyorum.

Bu benim son kararımdır!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Söz söylemek irfan ister, anlamak insan! (Fuzuli)

DUVARIN DİLİ : Çok gördük gemileri yakıp gidenleri. Hepsi yüzerek geri döndüler!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.