“Görünüş ile gerçeklik arasında önemli bir fark vardır”! Bu söz okuduğum Felsefenin Kısa Tarihi adlı kitabın önsözünde yazıyordu. Gördüklerim gerçek mi değil mi sorusu kadar; gerçekler gördüklerimden çok farklı şeyler mi sorusu yanıt istemektedir. O zaman arka plana, sahnenin arkasına çok dikkat etmem gerekiyor!

İnsanlar için bu formülü uyguladığımızda farklı sonuçlara ulaşabiliriz! Bu uygulamaya en yakınlarımız ana babamız, çocuklarımız, akraba ve arkadaşlarımızı, siyasileri, ülkeyi, şehrimizi, iş yerimizi yönetenleri dâhil ederek düşünmeliyiz! Kim gerçek yüzüyle görünüyor, kim kendisi, kim başkasının kılığında, kim kendisi, kim başkasının düşünceleriyle karşımızda inanmadığı mevzuyu savunuyor?

Daha geniş perspektiften bakıp, görüp düşündüğümüzde kim lehimize iş yapıyor, kim alttan iş çeviriyor ve kim doğru iş yapıyor? Ve kim veya kimler yarınlar için doğru planlar yapıyor, doğru hedeflere ulaşmak için çabalıyor, alın teri döküyor? Kim kişisel kabullendiği ortak menfaatlerin peşinde?

Adalet kim umurunda mesela?

Gerçekler ve görünüşün arsındaki farkına varmak işi biraz anlamakla alakalı! Ben sosyal medya paylaşımlarına yapılan yorumlara bakıyorum. Buradan kimin ne anladığını anlamaya çalışıyorum. Yorumlarda ve yorumlara yapılan yorumlarda mevzunun genelde anlaşılamadığını ve insanların genelde bir yere aitlik duyguları ile ezbere dayalı, sert, hakaret içeren slogan cevaplar görüyorum.

Ben, ben oldum olalı; sahnede gördüklerim kadar sahnenin arkasında olanları ve sahnenin arkasındakilerin senaryosunu kimlerin yazdığını ve senaryoyu yazanların nereden beslendiğini, ne ile geçindiğini merak edegelmişimdir!

Merak etmeli miyim; etmeliyim elbette; etmezsem kendimi tanımlayamam, kendimi tamamlayamam diye düşünüyorum!

Devletin malı hepimizin; bu cahil görgüsüz insanların elindeki paralar da benim. Görünüş birkaç hırslı, görgüsüz, cahil, kurnaz, ciğeri beş para etmez insan! Ya görmediğimiz gerçekler? Ya anlayamadıklarımız? Ya bana ne; zenginin parası, züğürdün çenesi diyenlerin acınası halleri?

Ya üç beş senede oluşan milyar dolarlarla gündemdeki servetler?

Ya sahneye konan Gazze, Hamas ve sahnenin arkasındaki gelişmeler, suflör, senarist, artistler?

Bence gerçekler çok iyi kamufle ve dünya gerçeklerle ilgilenmiyor!

Sahnedekiler de bunu çözmüşler ve görüntü ile sanal gündemlerle dünyayı idare ediyorlar!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.