Amacım sosyal medya tartışmalarını sütunuma taşımak değil, sosyal medyada insanların siyasal ve sonuçta da sosyal olarak gruplara ayrılmaması için bir çabadır!

Birbirlerinin hastalıklarında, cenazelerinde ilk arayacak olanlar siyaseten birbirlerine düşman oluyorlar, kamplara gruplara ayrılıyorlar! Bu ülkeye, millete sosyalleşme, birlik beraberliğe, dostluklara büyük zararlar veriyor!

Vatanın evlatları, sağcısı, solcusu, dindarı, ateisti, komünisti, milliyetçisi herkes çok değerlidir. Bu ülke çökerse altta kalmayacak hiçbir grup yoktur. Hepimiz çatıyız, hepimizin çatısı bir! Hepimiz esas unsuruz!

Fikren çatışmak, tartışmak çok doğru işlerdendir. Her birimizin aynı görüşte olması; hiç bir görüşün değer taşımadığı anlamını taşır! Ayrı fikirler taşımak, tartışmakta sınır, nezaket, bilgi, realizm ile çizilmelidir.

Sorunlar varsa çözülmelidir. İnkâr edilerek sorunlar çözülemez!

Hepimizin öğrenmesi gereken üç ana konu var!

1-Milliyetçilik: Vatanın her bir çakıl taşını, her ağacını, yer altı zenginliklerini kıskanma, koruma, yaşatma ve yabancıların eline geçmemesi için canını seve seve verme duygusudur. Liyakat, işini en iyi yapmak, her bir vatandaşına sımsıkı sarılarak birliği korumaya çalışmak; emperyalistlerle mücadele etmek, onları vatandaşlarına tanıtmak milliyetçiliktir! Gerisi boş ve bir mana ifade etmez!

2-Emperyalizm: Kapitalist ülkeler kendi çıkarları doğrultusunda pazar bulma, öz kaynakları olan bütün yer altı, yer üstü zenginliklerine el koyma amacıyla daha zayıf ve geri kalmış ülkelerin üzerine çökerler. Kapitalist ülkeleri tanımadan, emperyalizmin nasıl işlediği konusunda bilgi sahibi olmadıktan sonra fikir üretmenin ve siyasi tartışmanın temeli olmaz.

3-Olayları ekonomik düşünebilmek: Genel anlamda parayı takip etme alışkanlığı edinerek, kapitalizmin hedeflerini ve kazançlarını bulabiliriz. Türkiye’de ve Orta Doğu’da huzursuzluklar, kanlar, gözyaşlarının sebebi paradır!Türkiye’de bir Feto organizasyonu ile dışarı ne kadar milyar dolarımız hizmet yalanı için uçtu gitti; hatırlayın! Paranın sürekli yabancı ülkelerin kasalarına, bankalarına gidişini görebilenler ne demek istediğimi de anlayacaklardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.