"Üreterek kalkınacağız"

Erzurum Valisi Okay Memiş, "Proje üretip kaynak temin ederek uygulayacağız ve üreterek kalkınacağız" dedi.

admin
admin
20 Aralık 2018 Perşembe 22:39
"Üreterek kalkınacağız"

Vali Memiş, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını ziyaret etti. Memiş, ziyarette DAP İdaresinin kuruluş amacı ve yapılan çalışmalar ile bugüne kadar Erzurum’da desteklenen projeler hakkında, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir'den bilgi aldı.

DAP İdaresinin, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için kaynak sağlayan önemli bir kurum olduğunu ifade eden Memiş, doğru projeler, yerinde alınacak kararlar ve kurumlar arası işbirliği ile belirlenen hedeflere ulaşmanın daha kolay olacağının altını çizdi.

Memiş, Erzurum’u hayvancılıkta bir numara yapmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Toplantımızı yaptık, hedeflerimizi belirledik. 2019 yılı sonunda en az 1 milyona yakın büyükbaş hayvan varlığıyla birinci olmak istiyoruz. Bu ulaşılabilir bir hedef. İkincisi kış turizminde Türkiye’de bir numara olmak istiyoruz. Palandöken’deki alanın nakış nakış işlenmesi için var olan master planının yenilenmesi lazım. Proje üretip kaynak temin ederek uygulayacağız ve üreterek kalkınacağız. Bunlar bizim temel görevlerimiz."

Mucitpark Projesi’nin önemine değinen Memiş, "20 yıl içerisinde kodlamayı bilmeyenler cahil kabul edilecek. Kodlama geleceğin alfabesi. Burası kış memleketi ve Erzurum’u yazılım üssü yapalım istiyorum" şeklinde konuştu.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, sorumluluk alanında Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illeri bulunmaktayken, Bakanlar Kurulu kararıyla bu illere Sivas'ın da eklenmesiyle bağlı il sayısının 15'e yükseldiğini bildirdi.

Demir, kamu kurumlarının, bölgenin öncelikli alanları olan tarım ve hayvancılık projelerine 2013 yılından bu yana ağırlıklı olarak finansal destek sağladıklarını belirterek, Erzurum'da bugüne kadar toplam 130 projeye destek verdiklerini kaydetti.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumValiOkay Memiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.