Tahsilatta Türkiye ikincisiyiz..

Vergi ödemelerinde hassasiyetimiz artık dillere destan...

admin
admin
02 Şubat 2024 Cuma 11:43
Tahsilatta Türkiye ikincisiyiz..

Vedat REFAYELİ

Ülke genelindeki vergi ödemelerinde Erzurum’da mükelleflerin hassasiyeti bir kere daha öne çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, 2023 yılında oluşan tahakkukta illere göre tahsilat oranlarıyla ilgili bilgileri paylaştı,

Erzurum Vergi Dairesi Türkiye’de ilk 3’e girdi.

Kazım Karabekir ve Aziziye Vergi Dairesi şubelerinin bulunduğu Erzurum’da Vergi Dairesi, toplam tahakkukun yüzde 94.5 gibi önemli kısmını tahsil ederek ikinci sırada yeraldı.

Birinciliği Kocaeli Vergi Dairesi’nin aldığı tahsilat oranlarındaki sıralama Türkiye’de ki 29 Vergi Dairesi başkanlıkları arasında gerçekleşti.

22 bine yakın mükelleften toplam faal gelir vergisi, basit usul ve kurumlar vergisindeki tahsilat, Erzurum’un ödeme konusundaki hassasiyetini öne çıkarırken, kanaatimce sıralamadaki çarpıcı bu yeri, ‘dadaş’ın da farkını ortaya çıkarması konusunda değerli buluyorum.

Bu arada, Erzurum Vergi Dairesi’nde şubelerin müdürleri yer değişti, Kazım Karabekir Vergi Dairesi Müdürü Kezban Acar, Aziziye’ye, Aziziye’nin Müdürü Göksel Erdem Gören de Kazım Karabekir’e görevlendirildi.

Kazım Karabekir Vergi Dairesi’nin 15 bin 867, Aziziye’nin de 6 bin 144 mükellefi bulunuyor.

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Atabek, görev yerlerinin değişikliği ile işgücü ve hizmetin daha kaliteli hale gelmesini hedeflediklerini kaydederken, ben de bu başarıdan dolayı hemşehrilerime bin maşallah diyorum, bu benim son kararımdır..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.