Şehir efsanesi yerle bir...

Sular şehri Erzurum’da para ile su satılmaz görüşü yandı, bitti, kül oldu.

admin
admin
12 Ocak 2024 Cuma 12:09
Şehir efsanesi yerle bir...

Vedat REFAYELİ

Hayaldi gerçek oldu!

Sanıyorum iki önceki genel seçimde iktidar partisinin seçim sloganıydı bu.

Bu slogan belli ki şimdiler bir sektörde, doğal kaynak suyu sektöründe ete kemiğe bürünmüş çok geçerli bir slogan.

Evet..

Daha düne kadar ‘’Erzurum’da su satılır mı? Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?’’ diyenlere inat, bugün günde 5-6 tır pet su satılan, içilen bir şehirden bahsediyoruz.

Desni, Doyumsu ve Eser firmaları ile bu sektörde kendilerine imkan bulan, ayakları artıkyer tutan firmalar, istihdama katkıları ile de güzel bir hikayeyi yazan firmalar olarak da dikkat çekiyor ve herşeyden önemlisi de gönüllerde taht kurmuş durumdalar.

Bu öyle bir başarı hikayesi ki, suyun menbaı Erzurum’da su satışı yapan firmalara sahip çıkıldı ve şehir halkı ’‘su milliyetçiliği’’ni oturttu!

Yüzde 95 oranında yerel, yerli su tüketimini gerçekleştiren Erzurum, ‘’Her bir tarafı çeşmeler ile kaplı şehirde para ile su mu satılır?’’ şeklinde ki öteden beridir süregelen efsanesini de yerle yeksan etti!

***

Yıllar önce şehri mübarekede su yolculuğuna bir ortağı ile Palandöken Su ile başlayan ve sonrasında Hakan Arpacık ve Serhan Karabulut ile birlik olup Desni Su’yu kuran Sefa Demir, su denince akla gelen belki de ilk isimdir.

Geçtiğimiz hafta sonu işinsanı Zafer Ergüney ağabey ile bana Hamamderesi mevkiindeki Desni Su tesislerini gezdiren Sefa Demir, günlük bin ton kapasite ile çalıştıklarını ve ürettikleri suyun Karadeniz’de de satıldığını, büyük ilgi gördüğünü belirtti.

En son teknolojinin kullanıldığı tesislerinde başarılı olmalarında birinci etkenin işlerinin başında olmalarını gösteren Demir, ‘’Erzurumlu da böyle bir nadide yatırıma sahip çıkınca, başarı da kendiliğinden geldi. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Artık çeşme suyu kullanamayan bir tüketici olarak ben de sektörde yeralan herkese ‘su gibi aziz olasınız’ dileğimi iletiyor, bin maşallah diyorum.

Editör

Son Güncelleme: 15.01.2024 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.