O maden suyunu istiyoruz!

O maden suyunu istiyoruz!

admin
admin
14 Ağustos 2023 Pazartesi 13:27
O maden suyunu istiyoruz!

Vedat REFAYELİ

Erzurum, maden ve enerji kaynaklarıyla zengin bir şehir.

Kömüründen maden suyuna bir çok yeraltı kaynağı bulunan Erzurum’un bu anlamda en zengin ilçelerinden biri de Pasinler ilçesi.

Son yıllarda ilçe Belediyesi tarafından modernize edilen kaplıcalar ile termal turizmde önemli bir yere gelen Pasinler, maden suyu da bulunan ama bu varlığını yeterince, hatta hiç kullanamayan da bir ilçemiz.

1970’li yıllarda ve sonrasında şişelenip dağıtımı da yapılan, ancak ne hikmetse gizli bir el tarafından durdurulan maden suyundan, bugün yetişen gençliğin haberinin bile olduğunu sanmıyorum.

Bir zamanların kahverengi şişesi ile Pasinler’de bilhassa Ramazan aylarımızda soframızdan eksik olmayan, babalarımızın kasa kasa satın aldığı maden suyunun bugün esamesinin dahi okunmaması çok üzücü.

Son derece ilkel, modernizeden uzak bir tesisten çıkarılmasına rağmen o maden sularını kana kana içerdik.

Bugün sanki öyle bir madenimiz, öyle bir geçmişimiz yok diye davranıyoruz ya, şaşmaktan, şaşa kalmaktan kendimi alamıyorum.

Bir süredir bu maden suyu ile ilgili bir şeyler yazmak istiyordum ama fırsat bulamıyordum.

İzmir’e yerleşen Yalçınkaya Ayıkol adlı hemşehrimin kendi sayfasından maden suyumuzu istiyoruz diye son derece samimi bir şekilde yaptığı paylaşımı görünce, daha duramadım.

Özellikle bu işlere kafa yorduğunu gözlemlediğim Belediye başkanı sevgili Ahmet Dölekli beyden bir müjde bekliyoruz ve o bizim için efsanenin dönüşünü bildirmesini istiyoruz.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumMaden SuyuPasinler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.