O gazoza hayat öpücüğü!

Tarihi Palandöken gazozunun yeniden üretilmesi için yeşil ışık yandı.

admin
admin
12 Ocak 2024 Cuma 12:22
O gazoza hayat öpücüğü!

Vedat REFAYELİ

Erzurum Ağzı diye Facebook’da bir paylaşım sayfası var.

Zaman zaman komik, ilginç şeyler paylaşılır, ben de zevkle takip ederim.

Geçtiğimiz günlerde bu sayfada Palandöken Gazozu diye bir paylaşım vardı ve paylaşımda o gazozun sadece kapağına yer verilmişti.

Eskileri anımsatan bu paylaşıma gelen yorumları okudum ve böyle bir gazozun epey yıl önce Erzurum’da üretildiğini ve de satıldığını öğrendim, şaşırdığımı söylemeliyim.

Her ne kadar yaşım 60’a dayanmasına rağmen böyle bir gazozun Erzurum’da üretildiğini bilmiyor olmama üzüldüm amane yalan söyleyeyim, hem ismiyle hem de cismiyle yaşatılması gerektiğini de hissettim.

Emektar gazeteci ağabeyim Esat Bindesen’in de ‘’Cam şişedeydi, su dolu kovaya koyup sattığım da olmuştu’’ dediği Palandöken gazozunun üretildiği yerin de Erzincankapı mevkiinde olduğu bilgisini edindim.

***

Yapılan yorumlarda gazozun lezzetinden de bahsedilirken, çoğu tadanın da ‘’Olsa da içsek’’ diye özlemini dile getirdiğini de müşahade ettim.

Yıllar önce Erzurum’un sahip olduğu böyle bir gazoz yeninden hayat bulabilir mi?

Böylesine sempatik de bir isme sahip o gazoz, kış turizminde de marka değer haline gelebilir mi?

Bu soruyu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren EJDER AŞ’nin genç ve başarılı genel müdürü Selim Bağrıyanık’a sordum.

O da şirket olarak bu gazoza yeniden hayat verebileceklerini belirtirken, bir yandan da heyecanla işe koyulduğunu, gazoz işletmeciliği ile ilgili bilgilerin peşine düştüğünü gözledim ki, açıkçası hem umutlandım, hem de çok sevindim.

Zira bu gazozu yeniden dirilten efsane olur ki, bu hep yaşayan efsane olur, ölmez itmez.

Bu benim son kararımdır!

Editör

Son Güncelleme: 12.01.2024 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.