İş İnsanı Alim yeniden başkan seçildi

İPEKYOLU Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (İPEKYOLUSİFED) 3. olağan genel kurulu yapıldı.

admin
admin
29 Şubat 2024 Perşembe 12:03
İş İnsanı Alim yeniden başkan seçildi

Tek liste halinde gidilen kongrede İş insanı Alim üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Genel kurulda konuşan Alim, cumhuriyetin 100. yılında “Ülkemiz için birlikte üretelim” sloganı ile dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “Biz birlikte güçlüyüz.” dedi.

Konuşmasına, Türkiye’nin ve dünyanın içinden geçtiği zor süreçte, 3 yıl boyunca birlikte çalıştığı İPEKYOLUSFED Yönetim Kuruluna teşekkür eden Mehmet Nuri Alim, “Bu zor dönemde beraber görev yapmış olduğum, Yönetim Kurulundaki değerli arkadaşlarıma üstlendikleri büyük sorumluluktan dolayı çok teşekkür ederim. Bize duydukları güven ve verdikleri destek için üyelerimize ve ayrıca, genel sekreterliğimize göstermiş oldukları üstün gayret için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HEPİMİZİN NİYETİ, ORTAK AKLI HAKİM KILARAK ÇITAMIZI YÜKSELTMEKTİR

İPEKYOLUSİFED’in 15 senelik tecrübesiyle ilimiz başta olmak üzere, bölge ve ülkenin tüm sorunları karşısında çözüm üretme misyonuyla çalıştığına işaret eden Başkan Alim, “Sorunların ağırlaştığı dönemlerde, sadece üyelerine değil esas olarak ülkeye karşı yüksek sorumluluk gerektiren bu görevi layıkıyla yerine getirmek daha da meşakkatli hale gelir. İlimiz özellikle genç nüfusu ve genç beyinleriyle birlikte çok zengin bir potansiyele sahip. İlçelerimizin her birinin farklı avantajları var. Rekabetin yoğun olarak yaşandığı, ülkelerin değil şehirlerin ilçelerin birbiriyle yarıştığı bir dönemde, bizim ilçelerimiz de sanayi, ticaret, tarım, hayvancılık ve turizm kapasiteleri ile rekabette öncü olabilecek potansiyele sahipler. Bu bizim için büyük bir şans. Hepimizin niyeti ortak aklı hakim kılarak çıtamızı yükseltmektir. İlçelerimizin gelişmesi ilimizin gelişmesi demektir. Bu yüzden ilçelerimizdeki büyümeyi, istihdamı, işgücü potansiyelini, avantajlarını önemsiyoruz. Bu ilin siyasetçisi, bürokratı, genç ve yenilikçi beyinler ile birlikte iş insanlarının ortak akılla yan yana durarak birbirimizden güç aldığımız takdirde her alanda başarılı olacağımıza güvenimiz tamdır.” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM VURGUSU VE ADAYLARA ÇAĞRI

Ülke gündeminin olduğu gibi Erzurum’da da gündemin önemli başlıklarından birinin yerel seçimler olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Umuyorum ki önümüzdeki yerel seçimler, genel seçim mantığında ilerlemek yerine kentlerdeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yönelik somut projeleri tartışacağımız bir zemin oluştursun. Tüm siyasi partilerimizden örneğin akıllı kent projelerini, teknolojiyi kent yaşamına nasıl entegre edeceklerini duymak isteriz. Yerel yönetimler demokrasinin aşağıdan yukarıya inşa edilmesinde büyük rol sahibi. Yerindenlik ilkesi, merkezî yönetimle yerel yönetimler arasındaki yetki ve görevlerin paylaşımının düzenlenmesi açısından kilit bir kavram. Yurttaş tercihinin dikkate alınması, yetki ve sorumluluğun halka en yakın birimler tarafından yerine getirilmesi, hizmetlerin etkinliği açısından önem taşır. Bunun yanında uzun yıllardır kadınların siyasete katılımının önemini vurgulamaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar açıklanmış olan adaylara baktığımızda, maalesef bu yerel seçimlerde de seçilebilecek yerlerden gösterilen adaylar arasında, kadınların ağırlığı beklentilerimizi karşılamaktan uzak.” şeklinde konuştu.

YAPAY ZEKA VE DİJİTAL TEKNOLOJİLERDEKİ GELİŞMELER ÇIĞIR AÇTI

Teknolojide de büyük ilerlemelerle yeni nesil iş sektörlerine ihtiyacı gördüklerinin altını çizen Başkan Alim, şunları söyledi; “Özellikle gen ve uzay teknolojileri, otonom cihazlar, yapay zeka ve dijital teknolojilerdeki gelişmeler çığır açtı. Bu gelişmeler doğal olarak bütün konuşmalarımda önemli bir yer kapladı. Çünkü dünya değişiyorken, değişimi iyi takip etmek, yönelimi doğru okumak ve zamanında pozisyon almak gerekir. Erzurum ve bölgemizde göçü önleyebilmek için üniversite kenti olan kentimizde Üniversite ve Sanayii el ele vererek yeni projelerle istihdam ve üretim artışı sağlanabilmesi için hem yeni nesil mesleklere, hem de yeni sektörlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu eksiklerin giderilmesi ilimiz ve bölge değil, ülke ekonomisine katma değer kazandıracaktır. Sektör çeşitliliği demek, girişimciliğin önünün açılması, istihdamın artması, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi demektir. Bu anlamda bölgemizde yeni sektörlerin açılması konusunda daha fazla çaba harcamak zorundayız. Eğitimin niteliğini yükseltemezsek, nitelikli eğitimde fırsat eşitliği sağlayamazsak, Gençlerimizi yeni çağın becerileriyle donatamazsak İşimiz zor. Ne rekabet gücümüzün asli unsuru olan işgücünü yetiştirebiliriz, ne de gençlerimizi mutlu edip beyin göçünü önleyebiliriz. Sözlerime son verirken, şahsıma ve beraber görev yapmış olduğum tüm yönetim kurulu üyelerimize vermiş olduğunuz destek için hepinize bir kez daha teşekkür ediyor saygı ve şükranlarımı sunuyor, yeni dönemde de bana duymuş olduğunuz güven için hepinize teşekkür eder saygı ve şükranlarımı sunarım.

İpekyolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu yönetim kurulu şu isimlerden oluştu

1 - Mehmet Nuri ALİM

2 – Sibel KARS

3 – Dağhan DİLMAÇ

4 – Yakup UZUN

5 – Suat CAN

6 – Selçuk UYGUR

7 – Atila ALİM

8 – İlhami ARSLAN

9 – Zafer TAŞÇI

YEDEK

1 – Zekiye ÇOMAKLI

2 – Memet KENGER

3 – Yunus TEKMAN

4 – Zinnur CEYLAN

5 – Orhan ÇAĞLAYAN

6 – Canan BÜTÜN

7 – Aykut BÜTÜN

8 – Hakan HALİS

9 – Yaşar ARAS

DENETLEME KURULU

ASİL

1 – Nazlı DÜZEL

2 – Erol AĞSAKALLI

3 – M. Anılcan ALİM

YEDEK

1 – Nurhan GEDİKLİ

2 – Selami ALİM

3 – Abdullah AYTEMİZ

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.