İlk defa özel sektör eliyle bir kentsel dönüşüm projesi başlatılıyor..

Erzurum’da bir tarih daha kapanıyor..

200 Evler olarak bilinen Dadaşkent’teki yerleşim alanı da kentsel dönüşüme girdi, bahçeli evlerin yerini artık 3’er katlı lüks konutlar alacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Aziziye Belediyesi’nin de içerisinde yeraldığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 300 parsel alanda 850 dairelik bir konut yapımı gerçekleşecek.

Erzurum’da 5 şirketin ortak girişimiyle yıkımı ve yapımı sağlanacak alan, etap etap bitirilecek ve 2026 yılı sonunda tamamlanmış olacak.

***

Pega Nevbahar adı verilen proje, konut yapımının yanısıra 50’ye yakın da işyerini kapsayacak.

Ankara’dan bu tarafa özel sektör eliyle en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak da dikkat çeken proje sayesinde 200 Evler’in çirkin, çarpık görüntüsünün ortadan kalkması, 1979 yılında kooperatif aracılığı ile mülk edinmiş sakinlerin de daha modern binalarda yaşamlarını sürdürmesi hedefleniyor.

İmar işlemleri hızla devam eden proje için bugünlerde özel, özgün, modern mimari tasarımları için kafa yoruluyor.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER:En fakir insan bir kuruşu olmayan değil, bir hayali olmayandır! (Anonim)

DUVARIN DİLİ: Senin sesin güzeldir, iki çay söylesene!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.