Hafta başında oynanan Ankaragücü- Rizespor süper lig maçında hakem Halil Umut Meler’e, Ankaragücü kulüp başkanı Faruk Koca’nın attığı yumrukla adeta top patladı, lig maçları süresiz olarak ertelendi.

‘’Dünyaya rezil olduk, sporun kara gecesi’’ denildi. Dünyanın adaletini de iki aydır Gazze’de görüyoruz. Neredeyse utanmazsak ülkede yas ilan edeceğiz. Madem bu kadar hassastınız bu ülkenin en sadık insanlarının yaşadığı Erzurum’un futbol takımı, Erzurumspor süper ligdeyken hakem hatalarıyla, ayak oyunlarıyla doğranırken neredeydiniz?

Sırf iklim şartları ve mesafenin uzaklığı bahane edilerek, Erzurumspor’a topla akıl almaz oyunlar oynandı ve süper ligden düşürüldü. Şimdi ise ikinci lige göndermek için top sektiriliyor. Madem bu kadar adildiniz, üç yılda üç lig atlama başarısı gösteren dadaşların hafta sonu keyfini, neden taca attınız?

Yanlış anlaşılmasın lütfen şiddetin her türlüsüne karşıyım ama adil olunduğu zaman. Bir Erzurumspor taraftarı olarak Ankaragücü kulüp başkanı Faruk Koca’nın attığı yumruğun, aynı zamanda haksızlıkla küme düşürülen Erzurumspor taraftarı adına da atılmış bir yumruk olarak görüyorum. Çünkü herkesin bir sabrı vardır. Bu olayda sabır taşmıştır. Hem bir yumrukla kimse ölmez hatta ülkenin batısında olursa kahraman bile olunur. Umut ediyor ve diliyorum ki bu yumruk, taşların yerinden oynamasına sebep olmuştur.

Tüm spor otoritelerinin hemfikir olduğu, Erzurumspor’un doğrandığı, adeta meletildiği ligde, bu şehrin tepkisine kulak tıkayanları, bugünde bu şehrin futbolseverleri olarak bizler ciddiye almıyoruz. Her şeyde olduğu gibi sporda da adalet esastır. Sonrasında ise iyi oynayan kazanır.

Yazımı atalarımızın muhteşem sözüyle bitiriyorum. ‘’Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir’’.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz 2023-12-16 11:56:38

Erzurum doğrunun,adaletin yanında olan kadim bir sehirdirdir.Ben Erzurumlu olarak bize yapılan o kadar haksızlıklar varki bizim yapmamiz gerekeni yaptı artık birilerinin dur demesi lazımdı bardağı taşıran o zaman geldi hakettiler.Biz o zaman federasyonu topa tutmamız lazımdı..yazık bu takım bizim o kadar çirkef olsanizda.kumpas kursanizda ne Erzurum nede Erzrumspor sahipsiz değil inadiniza mücadele edeceğiz ligde kalacağız.

Avatar
Adnan Karabayır 2023-12-16 08:20:13

Sevgili kardeşim bu yazını aklı ve izanı olan herkes doğru anlar;şiddet övücülüğü değil haksızlığın tarafı olmamak gereğinin izahıdır.Fatih Terimi,Arda Kardeşleri,TFF nin adalet katili hakemlerini Selçuk Yula’yı ve jöleli saçları ile masa maşında yorumlar yapan sözde spor yazarlarını unutmadık unutturmayacağız Erzurumlu olmanın şerefi ve olgunluğu ile
Yüreğine kalemine sağlık #ÖMERDURSUN

Avatar
Kadir Uzun 2023-12-15 20:09:43

Biz hakemlerden çok çektik lige düşmemizin sebebi de sorumlusu da hakemlerfir.

Avatar
Polat Yıldız 2023-12-15 15:20:36

Şehrin yöneticileri beceriksizce hakem dovmekle sorun çözülmez. Zorlamak hak aramak yöneticinin işidir. Erzurum'da böyle yönetici yok. Üzgünüm Erzurum kader deyip sineye cekeceksin

Avatar
Mahmut Bakış 2023-12-15 15:11:23

Ankaragücü başkanının eline sağlık arda kardeşler denen hakem bozuntusun da bir yumruk alacağı var.

Avatar
Osman Nuri Aktoprak 2023-12-15 13:57:04

Ne yani kulüp başkanı haklı mı size göre? Ben özeti izledim, hakemin maçı gayet adil bir şekilde yönettiği görülüyor, maçtan sonra külüp başkanının hakemi (Fifa kokartlı en iyi hakemlerimizden biri) yumruklamasına bir anlam veremedim doğrusu.