LEYLA YALÇINKAYA, HAKKINDA AÇILAN SUÇLARINDAN BERAAT ETTİ

Erzurum’un Tortum ilçesinde 2011 yılında hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını protesto sırasında güvenlik güçlerine hakaret ettiği ve taş atarak yaraladığı iddiasıyla hakkında 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istenen Leyla Yalçınkaya, tüm suçlardan beraat etti.

21 Eylül 2013 Cumartesi 14:26
LEYLA YALÇINKAYA, HAKKINDA AÇILAN SUÇLARINDAN BERAAT ETTİ
Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar mahkemesinde tutuksuz olarak yargılana sanık Leyla Yalçınkaya, delil yetersizliğinden tüm suçlardan beraat etti.

Ödük Vadisi'ne kurulacak 3 ayrı HES için düzenlenen gösterilerden sonra Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini er olarak yapan Abdullah Teke, Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, 5 Ağustos 2011 günü Leyla Yalçınkaya'nın attığı taşla yaralandığını iddia etmişti. Aynı birlikte vatani görevini yapan er Adil Aldemir ise genç kızın kendisine "Şerefsizler" diye hakaret ettiğini ileri sürmüştü. Bunun üzerine Tortum Asliye Ceza Mahkemesinde Leyla Yalçınkaya hakkında 'görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama' suçlamalarıyla iki ayrı dava açılmış, birleştirilen dosyalarla ilgili savcı, tutuksuz yargılanan Leyla Yalçınkaya hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemişti.

Editör

Son Güncelleme: 21.09.2013 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.