12 Mart 1918 tarihi Erzurum Ermenilerin işgalinden kurtulduğu gün! Bu kurtuluşun anlamı bütün vatan için tartışılmaz!

Niçin işgal edildiği, nasıl kurtarıldığı konusu ise üzerinde çok düşünülecek bir konudur. Sadece bilim ve siyaset yapanların değil, bütün vatandaşlarımızın işgalleri, emperyalist ülkeleri, başka milletlerin hedeflerini, zayıf düştüğümüz durumlarda kimlerin iştahlarının kabardığını bilmek zorundadır!

Eski 12 Mart yazılarımı yazarken, dedelerimin, ninelerimin, akrabalarımın ilk ağızlarından duyduğum, defalarca dinlediğim işgalde uğradıkları acı katliam ve cinayet, şiddet, gasp hatıralarını naklederdim. Tarih bu yazılarımızı elbet bir gün okuyacak, birileri bu bilgilere ulaşacaklardır!

Daha sonraki 12 Mart yazılarımda kurtuluş kutlamaları ile ilgili eleştirilerimi dile getirdim. Bir eğlenceye (yemek, içmek, oynamak) dönüştürmek hakkımızın olmadığını daha faydalı, gelecek nesillere mesajlar bırakacak, insanlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi bilinçlendirmemiz gerektiği yazılarını yazdım!

Yetkili diye bildiğim belediyelerin, kültürle, tarihle ilgili kurumların ne yaptıklarını merak ettim. Şehrimizde Ermeni mezalimini hatırlatan bir abide olmasını, gelecekteki nesillere bir mesaj için gerekli olduğunu yazdım!

12 Mart kutlamalarında bağımsızlık düşüncesini asla terk etmeyecek olan bir milletin nasıl savaştığının, ne yokluklarla bize bir vatan teslim ettiklerinin bilgisi şuurumuza, idrakimize kazınmalıdır.

Vatanı korumanın, kurtarmaktan belki de daha zor olduğu çok iyi anlatılmalıdır!

Bağımsızlık, vatan müdafaası ve hele emperyalist ülkelerin kan kokusu almış köpekbalığı tarzındaki saldırı ve yutmak istekleri bilinci bu millette kalıcı olarak oluşturulmalıdır.

1096 senesinde başlayan Haçlı Seferleri muhakkak ki henüz bitmemiştir; devam etmektedir!

Emperyalist ülkelerce akın akın, sürdürülmektedir!

Vatandaşlarımıza bütün kalbimle teklifim; milletimden arzım; okumak, okumamız, bilinçlenmemizdir. (Artık yazılarımda okumak teklifi klasik bir tarz haline geldi)

Olayları böyle anlayabilir, değerlendirebilir, bilinçlenirsek emperyalist ülkeleri tanıyıp, vatanımızı koruyabiliriz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
C.okçu 2017-03-12 22:16:13

Okuyanda yazanda tarih değil yaranma ve yanaşma olmak adına yapılan riyalardan ibaret.sıvı beyin sığırcık dil.. temennilerin baş üstüne. Avcı yaxar.. selam dua