Tarımda kendi kendine yeten dünyadaki yedi ülkeden birisiyken, bugün neredeyse tüm tarım ürünlerini ithal eden bir ülke olduk ne yazık ki. Dolayısıyla ne yediğimizi biliyoruz ne de içtiğimizi. Genetiği değiştirilen (GDO) ithal ürünler ne yazık ki yeni yeni hastalıklara davetiye çıkarıyor. Ama üzülmeyin gıda baronları, o kadar ince düşünüyorlar ki, olası hastalıklar için ilaçları da üretiyorlar. İşte bu sebepten ayağımız hastanelerden kesilmiyor..!

Malum dünyayı diken üstünde oturtan bir virüs çıktı ortaya uzak komşumuz Çin’de. İnsanlar çaresiz. Yaprak düşer gibi ölüyorlar..! Anlatılanlara göre, bu virüs gribe benziyor. Çok kısa sürede vücut direncini sıfırlıyor ve insanlar kan kusarak can veriyorlar. Her geçen gün ölü sayısı hızla artıyor. Öyle ki, bir buçuk milyarlık nüfusa sahip Çin, virüsün çıktığı 11 milyon nüfuslu Whan şehrini yıkmayı planlıyor. Bu şekilde hem nüfusu azaltmak hem de bu virüsten kurtulmayı amaçlıyor diye geçmiyor değil aklımızdan. Ya da gıda baronlarının bir oyunu mu yoksa..? Çünkü, geçmişte kuş gribi, deli dana hastalıkları da bir proje olarak dünya da uygulanmıştı. Ve daha neler neler..?

Yeme-içme demişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dinç kalmasının sebebini Erzurum’dan özel olarak getirttiği dut pekmezi olarak açıkladı. Erzurum’da özellikle Tortum, İspir, Uzundere, Olur gibi ilçelerde yetiştirilen dutlar, geleneksel yöntemlerle yaz aylarında pekmez yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sabahları kullanıyorum dediği Pekmez işte o Pekmez. Odun ateşinde saatlerce kazanlarda kaynatılan dutlar daha sonra pekmez halini alıyor. Bugün itibariyle kilosu 35-40 liradan marketlerde satışa sunuluyor. Erzurum’da özellikle kuzey ilçelerde yapılan pekmezler, yeni tabirle son damlasına kadar organik.

Bin bir emekle yapılan pekmez için uzmanlar diyor ki; Kan yapıcı özelliğe sahip. Vücut direncini, bağışıklık sisteminin direncini artırıcı ve güçlendirici özeliği sayesinde hastalıklara karşı koruyor. Karaciğerleri temizliyor, damarları açıyor. Kan basıncını dengeliyor. Mide hastalıklarına birebir çözüm. İltihap sökücü özelliğe sahip olan Pekmez, Anne sütünü de artırıyor. Öksürüğü kesen pekmez, balgam söktürüyor.

Demem o ki, Pekmez bin bir derde deva. Hastalığın ne zaman nerden geleceğini bilemeyiz. Tedbiri baştan almak gerekir. Siz en iyisi mi, Reis-i cumhurumuz gibi sabahları birkaç kaşık pekmez yemeden evden çıkmayın..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.