'BEŞ ŞEHİR' BEYAZ PERDEYE AKTARILIYOR

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın hayatın tesadüfleri olarak nitelendirdiği Ankara, Erzurum, Konya, Bursa ve İstanbul şehirlerini anlatan 'Beş Şehir' kitabı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle 'Beş Şehir Beş Film' projesiyle hayat buluyor.

11 Ekim 2014 Cumartesi 12:49
'BEŞ ŞEHİR' BEYAZ PERDEYE AKTARILIYOR
Türk edebiyatının önemli isimleri arasında yer alan Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Beş Şehir' kitabı, Gençlik ve Spor Bakanlığı 'Gençlik Projeleri Destek Programı' kapsamında desteklenerek beyaz perdeye uyarlanacak. Anadolu Öğrencileri Birliği tarafından yürütülecek olan ve 'Beş Şehir Beş Film' adı verilen projesiyle, beş şehrin, proje katılımcıları tarafından yazılan senaryolarla kısa filmleri çekilerek, gösteriminin yapılması amaçlanıyor.

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gerçekleşecek olan 'Beş Şehir Beş Film' projesinde, 10'u kız, 10'u erkek olmak üzere toplam 20 öğrenci yer alacak. Proje, 12 Ekim 2014 tarihinde Ahmet Hamdi Tanpınar'ın '5 Şehir' kitabının öğrencilere dağıtılıp okunmasıyla başlayacak. Projeye katılım sağlayan öğrencilere, her hafta Cumartesi günü proje hedefleri doğrultusunda eğitimler verilecek. Proje katılımcıları, akademisyen, yazar ve araştırmacıların katılacağı edebiyat ve şehir söyleşilerine katılacak, film senaryosu, kamera, ses ve ışık eğitimi alacak. Söyleşi ve eğitimlerin ardından dörder kişilik gruplara ayrılan katılımcılardan, İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, ve Erzurum şehirleriyle ilgili bir senaryo yazmaları istenecek. Bu kapsamda gruplara, seçtikleri şehirde üç gün kalarak o şehri yakından tanıma fırsatı da verilecek.

Eğitimler, söyleşiler ve geziler sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan senaryo ve kurgular kısa film haline getirilecek. Kısa filmlerin çekimleri de tamamen öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek.

Editör

Son Güncelleme: 11.10.2014 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.