TÜRKİYE'DE BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ!

Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Erzurum’un da bulunduğu illerde peş peşe elektrik kesintileri yaşanıyor.

31 Mart 2015 Salı 12:14
TÜRKİYE'DE BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ!
Türkiye'nin farklı illerinde elektrikler kesildi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. Sıkıntı halen sürüyor. İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro çalışmadı. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.
 
İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor. Metro ve AVM’lerde büyük panik yaşanıyor. İstanbul'un yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamadı. Bursa, Rize, Manisa, Kayresi, Balıkesir, Konya, Aydın, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.
 
Kesintiye neyin yol açtığı henüz bilinmiyor.
Ankara'da elektrik kesintisi sebebiyle trafik lambaları çalışmıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle Ankara’ da da metro seferlerinin yapılamadığı bildirildi.
 

İBB'DEN AÇIKLAMA VAR

 
Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.
 

KOCAELİ'DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ

 
Kocaeli'deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, "Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ'tan bir açıklama yapılmış değil" denildi.

‘SIKINTI TEİAŞ’DAN KAYNAKLI’

 
Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor. İstanbul’un bazı bölgeleri yanı sıra Türkiye’nin bazı illerinde de benzer sıkıntı yaşanıyor.

İŞTE ELEKTRİK KESİLEN İLLER

 
Ankara, Trabzon, Aydın, Edirne, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Bitlis, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Eskişehir, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

İŞTE ELEKTRİK KESİNTİSİNİN NEDENİ
 
Türkiye'de genelinde çok sayıda ilde elektrik kesintisi yaşanıyor. İstanbul'da metro seferleri yapılamıyor. İşte kesintinin nedeni;
 
Türkiye'de çok sayıda ilde elektrikler kesildi. Saat 10.30 sıralarında başlayan kesintinin nedeni bilinmiyor. Resmi bir açıklama da şu ana kadar yapılmış değil.
SORUN TEİAŞ'TAN KAYNAKLI
 
Bir dağıtım şirketi yetkilisi, sorunun TEİAŞ'tan (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) kaynaklandığını söyledi.
TEİAŞ'DAN AÇIKLAMA
 
TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.
İstanbul'da vatandaşlar sosyal medyadan metroda ve Marmaray'da mahsur kaldıkları yönünde mesajlar atarken, elektrik şirketinin web sitesine yoğunluk nedeniyle ulaşılamıyor.



BAKAN YILDIZ'DAN KESİNTİLERLE İLGİLİ JET AÇIKLAMA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bir çok ilde meydana gelen enerji kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.
 
Bakan Yıldız'ın açıklamaları şöyle;
 
Şebeke dediğimiz sistemde çökme meydana geldi. Bu bizim istemediğimiz sevmediğimiz olay. Şu anda Ankara'da Sincan'a Balgat ve şu anda bulunduğumuz TBMM'de dahil olmak üzere bir çok kesime elektrik verilmeye başlandı. Bir kriz merkezimiz var Ankara Gölbaşı'nda tüm gelişmeler buradan takip ediliyor. Bir an önce bu sistemi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Çok uzun sürmeden bunu gerçekleştirmemiz lazım.
 
En önemli noktalardan bir tanesi saat 10:36 itibariyle arızamızın fazla, talebimizin  de az olduğu zamanlardan bir tanesi. Sabah 07:30-08:30'da tüketimin daha fazla olduğunu görüyoruz.  O yüzden enerji yetersizliği diye bir şey yok.
 
Başbakanımızın ''Terör saldırısı ihtimali'' ile ilgili şu an tam olarak net bir şey söyleyemem. Operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı takipteyiz.
 
Bu işin bir çok sebebi olabilir. Ben şu an tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup temkinli yaklaşmalıyım.

Editör

Son Güncelleme: 31.03.2015 12:17
Anahtar Kelimeler:
ErzurumElektrik Kesintisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.