ESAV YİNE BÜYÜLEDİ

Erzurum’un Kurtuluş programında Ankara’daki Erzurumlular tek yürek oldu.

admin
admin
28 Mart 2017 Salı 01:07
ESAV YİNE BÜYÜLEDİ

Merkezi Ankara’da bulunan Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma vakfı ESAV tarafından organize edilen ve Bahçelievler Milli Kütüphane konferans ve sergi salonunda gerçekleştirilen programa yediden yetmişe tüm Erzurumlular katılarak unutulmaz bir gece yaşadılar.

Program çeşitli ikramlar eşliğinde sergi salonundaki Erzurum’a özgü resim, fotoğraf, çeşitli el sanatları tanıtımıyla başladı. Salonu gezen Erzurumlular geçmişteki anılarını yaşarken birbirleriyle de sohbet etme imkanı buldular. Ankara’ya yeni gelenler hemşerileriyle tanışma, kaynaşma imkanı buldu.

Düzenlenen program büyük salonda devam etti. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu. Kısa bir selamlama ve hoş geldiniz konuşması yapan ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur; birlik ve beraberliğin altını çizerek, tarihte Erzurum’un ve Erzurumlunun önemine değindi. Programa emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Sırasıyla Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur ve Av. Erdem Akyüz birer konuşma yaparak milli ve manevi değerlerimizde memleket olarak Erzurum’un altını çizdiler.

Cann cannn sesleriyle sahne alan ESAV Erzurum Erkek Bar ekibinin muhteşem gösterisinin ardından sahne alan Türk Halk Müziği sanatçıları Semra Algül Oflas ve Selami Durmuş hemşerilerine unutulmaz dakikalar yaşattılar.

Şölen havasında sahne alan halk ozanları, Beyzade Aslan, Ali Oltulu ve Yakup Temelli atışma, koçaklama ve kendilerine özgün okudukları parçalarla katılımcılar tarafından ayakta alkışlandılar.

Editör

Son Güncelleme: 28.03.2017 01:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.