CUMHURİYET ONUR ÖDÜLÜ VE BERATI SITKI ALP’E VERİLDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Cumhuriyet Onur Ödülü ve Beratı Eğitime katkılarından dolayı Çankaya Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı Sıtkı Alp’e verildi.

29 Ekim 2014 Çarşamba 22:08
CUMHURİYET ONUR ÖDÜLÜ VE BERATI SITKI ALP’E VERİLDİ
Cumhuriyet bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Resepsiyonunda verilmesi düşünülen Onur ödülü, Karaman’ın Ermenek ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçük ve 18 işçimizin mahsur kalması nedeniyle, tüm yurtta iptal edilen eğlence programlarından dolayı, hastaneler caddesinde Cumhuriyet Bayramı geçit töreni sonunda Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından Sıtkı Alp’e verildi.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Onur ödülünü verirken yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimize sahip çıkarken değerlerimizde sahip çıkmalıyız. Ülkemiz için Erzurum için eğitime yaptığı katkılardan dolayı Sıtkı Alp’e teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül töreninde konuşan Cumhuriyet Onur Ödülü sahibi Sıtkı Alp te ”Ben Cumhuriyet çocuğu olarak doğdum. Öyle büyüdüm, Öyle eğitim aldım. Çok ödül aldım. Her çeşit ödül alınabilir ama 29 Ekimde Cumhuriyetin kurulduğu tarihte bu ödülü almam, beni çok gururlandırdı. Hayatımın en heyecanlı anını yaşadım. Bu büyük bir Ödüldür. Allah bunu herkese nasip etsin. Sayın Valimiz başta olmak üzere herkese tüm Erzurum halkına teşekkür ediyorum “dedi.

SITKI ALP KİMDİR?

Cumhuriyet Onur Ödülü Sahibi Sıtkı Alp 1938'de Erzurum’a bağlı Şenkaya ilçesinde doğdu. 1960 yılında Eğitim Enstitüsü'nden mezun oldu. Bir süre matematik öğretmenliği yaptıktan sonra 1969'da Ankara'da Özel Arı Dershanesi'ni kurdu. Daha sonra 1984'te Ankara Balgat'ta Özel Arı Lisesi'ni kurdu. Daha sonra Özel Arı Lisesi ad değiştirerek ve büyüyerek Özel Arı Okulları adını aldı. 1997 yılında Arı Koleji'nin yanına bugünkü Balgat kampüsünün olduğu yerde Çankaya Üniversitesi'ni kurdu. O tarihten beri üniversitenin mütevelli heyeti başkanlığını yürütmektedir.

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2014 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.