CURLİNG ARENA AVRUPA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Türkiye’nin ilk ve tek curling salonu olan Milli Piyango Curling Arena, Avrupa Curling Şampiyonası C Klasmanı ve Mix müsabakaları için özel hazırlanıyor.

22 Eylül 2012 Cumartesi 10:41
CURLİNG ARENA AVRUPA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Mecidiye Mahallesi’ndeki salonda buz eritme çalışmaları tamamlandı ve şampiyona için hazırlanan yeni zemin dondurulmaya başladı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 30 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında Erzurum Curling Arena'da düzenlenecek olan şampiyona için 27 ülkeden 30 takım, 300 sporcu ile antrenör ve idarecilerle toplam 450 kişinin Erzurum'a geleceğini söyledi. Çintimar, “Erzurum GHSİM olarak Buz Pateni Federasyonumuzla birlikte curling yollarının buzlamasını yeniden yapıyoruz ve dondurma işlemine başladık” dedi.Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Avrupa C Klasmanı Curling Müsabakaları ve Mix Yarışlarında Türkiye’yi temsil edecek olan 15 sporcudan 12’sinin Erzurumlu olmasının da mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çinttimar, şimdiden tüm Erzurum halkını müsabakaları izlemeye davet etti.


Seyirciye battaniye Jesti
Erzurum’da yapılacak olan Avrupa Curling C Klasmanı ve Mix müsabakalarını izlemeye gelecek olan spor severlere soğuktan korunmak için battaniye dağıtacaklarını belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurumlu spor severleri şimdiden müsabakaları izlemeye davet etti. Çintimar,Türkiye'nin kış turizmiyle ilgili potansiyelini dünyaya göstermek için söz konusu organizasyonların önemli olduğunu vurguladı. Erzurum’a yapılan spor tesislerinin bir saniye bile boş kalmaması için her dakika çalışarak, en güzel şekilde hizmet etmet etmenin gayreti içinde olduklarını belirten Çintimar, “ Curling Arena'da buz üzerindeki curling yolu dediğimiz kısımlar tamamen kaldırıldı. Çünkü her büyük organizasyon yapılırken, o organizasyonun logosu buz üzerine işleniyor. Onun için yeniden buz yapılarak logo konulacak. Yaklaşık 4 günlük bir buz eritme ve yeni buz yapımı için süremiz var. Pazartesi günü itibarıyla salonumuzda tekrar antrenmanlara başlanacak" dedi. Çintimar, söz konusu organizasyona Buz Pateni Federasyonu'nun da ciddi katkısının olduğunu belirtti. Çintimar, “İlimize yapılan kış sporları tesislerinin tanıtımını yaparak, çok ciddi kamp merkezi olma yolunda da emin adımlarla yürüyoruz. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımızın ve Sağlık Bakanımızın çok ciddi desteklerini alıyoruz" diye konuştu. curling sporunun uzun soluklu bir spor olduğunu belirten GHSİM Müdürü Çintimar, seyirciye tribünlerde battaniye vereceklerinin altını çizdi.

Editör

Son Güncelleme: 22.09.2012 14:16
Anahtar Kelimeler:
Curling
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.