BAŞARISIZLIĞI BİZLER DE YAŞADIK

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamza Yerlikaya, Londra 2012 Olimpiyatları’nda güreş sporunda elde edilen başarısızlıkla ilgili değerlendirmede bulundu. Yerlikaya, “Türkiye’de hangi branşta başarılı olursanız olun hangi branşta başarısız olursanız olun güreşte madalya çıkmadıysa toplumun bu organizasyonlara teveccühü olmuyor” dedi.

30 Ağustos 2012 Perşembe 21:13
BAŞARISIZLIĞI BİZLER DE YAŞADIK

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına aday olan Hamza Yerlikaya, destek kapsamında Anadolu turuna çıktı. Bir dönem Türk güreşinin okulu olan ve bu unvanını kaybeden kente gelen Asrın Güreşçisi, burada dostlarıyla buluştu. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu, Palandöken ve Yolspor kulüplerinin güreş antrenörleri  İlhami Topaloğlu ve Yaşar Sefil’in de bulunduğu ziyarette gazetecilere açıklamada bulunan AK Parti Eski Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, 2012 Londra Olimpiyatları ile ilgili görüş belirtti. Güreşte başarısızlığın yaşandığını hatırlatan Yerlikaya, “2012 Olimpiyatları’nı geride bıraktık. Güzel olan noktalarını paylaşmak lazım. Tarihinde ilk defa 114 sporcuyla olimpiyatlara katılan bir Türkiye’ var. Bu rakam bir önceki olimpiyatlara nazaran yüzde 80 bir artışı ortaya çıkardı. Tekvando’da tarihinin ilk altın madalyasını alan bir Türkiye oldu. Atletizmde tarih yazdık hem birinci hem de ikinci olduk. Bunun gibi başarılı olduğumuz çok ciddi branşlar var. Burada problem ve vatandaşımızın gözüne çarpan bir konu var. Güreşte bir başarısızlık oldu. Türkiye’de hangi branşta başarılı olursanız olun hangi branşta başarısız olursanız olun güreşte madalya çıkmadıysa toplumun bu organizasyonlara teveccühü olmuyor. İki altın madalya, iki gümüş ve bir de bronz alan bir Türkiye var” dedi.

Güreşin Türkiye’nin milli bir değeri olduğunu anımsatan Asrın Güreşçisi, şöyle devam etti:

“Güreş toplumun milli değerleri arasındadır, toplumun olmazsa olmazıdır. İnsanlarımızın güreş adına söylemleri haklı olarak sertleşti. Bugüne kadar baktığınızda güreş bugüne kadar olimpiyatlarda dahil her zaman madalya deposu olmuş bir spor branşıdır. Bugün belki kendi içinde sıkıntılar yaşamış olabilir. Belki olimpiyatlarda başarısızlık söz konusu olabilir. Ama tez zamanda güreş camiasında 2016 Olimpiyatları’nda yine aynı şekilde altın madalyaları alacak olan bir Türkiye’yi görmeye hazır olun. Başarısızlığı bizler de yaşadık.”

 

Her şey güzel olacak

Milli sporcu Hamza Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ülkede spora büyük yatırımların yapıldığını ifade etti. Yerlikaya, “Telaşa gerek yok. Ciddi yatırımlar var. Genel Müdürlüğümüz bu konuda ciddi yatırımlar yapıyor. Bakanlığımız da hakeza. En önemlisi sporun patronu Başbakanımız sporcu kişiliğiyle spora ciddi yatırımlar yapıyor. Buradaki problemi bizim gibi herkes görüyordur. Bu sorunu ortadan kaldırmak herkesin toplu bir görevidir. Bugün camia olarak neden ve niçinleri tartışmak yerine birlik ve beraberliğimizi göstermemiz gerekir. Tüm çalışmalarımızın ve bu alanda yapılan yatırımların Türk güreşinin menfaatine olduğunu bildirmek isterim” diye konuştu.

 

Topaloğlu: Eski günlere geri döneceğiz

Göreve geldiği günden beri kentteki güreş hayatına hızlı bir ivme kazandıran Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu da, güreşte eski günlerin yeniden yaşanacağını bildirdi.

Yerlikaya’nın ziyaretinden ötürü duyduğunu memnuniyeti dile getiren Topaloğlu, “Asrın Güreşçisi’nin Erzurum’a gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Kendisine genel kurul öncesi başarılar diliyorum. Görevi devraldığımız günden beri ulusal organizasyonlara ağırlık verdik. Önemli isimleri ve yeni yetenekleri kentteki güreşseverlerle bir araya getirdik. Amacımız şehirdeki 30 yıl önce yaşanan havayı yeniden oluşturmaktır. Erzurum’a yeni yetenekleri, yeni sporcuları kazandıracağız. Yeni Şeref’ler yeni Hamza’lar yetişecek Erzurum’dan. İnaçlıyız, kendimize güveniyoruz, başaracağız” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 31.08.2012 12:10
Anahtar Kelimeler:
Hamza Yerlikaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.