'‘Eğer insanlar sadece alışveriş yapsalardı, dünya üzerinde ekonomi dibe vururdu'' diyor pazarlama uzmanları. Farkında mısınız? Durmadan bir şeyler alıp para harcıyoruz. Sonra da şikayet ediyoruz. Marketler bizleri çekmek için öyle hileler, öyle stratejiler geliştiriyorlar ki.

Mesela Erzurum’da bir markete girdiniz. Alışveriş arabasının büyüklüğüne hiç dikkat ettiniz mi? Satın alma dürtüsü oluşturmak içindir. Giriş kısmındaki sebze meyve reyonları ağız sulandırmak, tahta kasalar dalından sofraya hissi vermek, sürekli su püskürtülmesi de sağlıklı ve taze görünüm içindir. Fırından gelen kokularla tükürük bezlerinin çalıştırılması ve düşünmeden alışveriş yapılması amaçlanır.

Pahalı ürünlerin bulunduğu reyonlarda küçük yer karoları kullanılır. Alışveriş arabasının daha çok ses çıkarmasıyla hızlı yürüdüğünüzü düşünerek yavaşlamanıza, raflarda fazla zaman harcamanız hedeflenir. Marketleri sağdan sola doğru gezmenizi isterler. Çünkü sağ taraftaki ürünler her zaman pahalıdır. Pahalı ürünler göz seviyesinde, çocukları çekecek ürünler ise alt raflardadır.

Yavaş müzikler içeride daha çok kalmanızı, klasik müzik ise daha fazla harcamanız içindir. Kasaların yanına pisboğaz tarafınızı harekete geçirmek için abur cuburlar konulur. Son kullanma tarihi yaklaşan ürün indirime düşürülür ve orta alandadır. Açık mağaza kapıları davet, pencere ve saatsiz mağazalar zamanı unutturmak, 99’lu fiyatlar da ekonomikliği akıllara kazır.

Bu arada pratik bir bilgi vereyim. Siyonist ürünlerini boykot etmek istiyorsanız eğer, aldığınız ürünün arkasını çevirin ve ‘P&G, Unilever ve Henkel’ yazıp yazmadığına bakın. Yazıyorsa o ürünü bırakın..! Sonra da alışverişe çıkmadan önce bir av olduğunuzu ve gözünüzü dört açmanız gerektiğini sakın unutmayın.

Aksi halde yem olursunuz..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk Ergat 2023-12-09 10:15:00

Marketlerdeki stratejik planlar. Çok güzel. Tebrik ederim.

Avatar
Naci Altay 2023-12-08 21:12:32

Vay anasını. Ne hesaplar ne planlar. Yem olmak ne söz yemiş bitirmişler.

Avatar
Yaşar Bayraktaroğlu 2023-12-08 20:08:54

Aynen öyle katılıyorum çoook doğru

Avatar
Selami Aygün 2023-12-08 14:32:43

Abi sen neler diyorsun. Onun için iki yakamiz bir araya gelmiyor. Şaşkınım