Takip edenler bilir. PUSULA ile birlikte ayda bir yayınladığımız Fırfırik’de bir esprimiz vardı. ETSO Meclis Başkanı ve aynı zamanda 2.Organize Sanayi Başkan Vekili Saim Özakalın’ı yürüyen bir kaplumbağanın üstüne oturur vaziyette koymuş ve birincisine alternatif ikinci sanayi bölgesinin gidişatını ironik bir dille eleştirmiştik. Saim başkan, yine her zamanki hoşgörüsü ile beni aradı ve ‘’2.Organize’nin gidişatı hiç de öyle kaplumbağa hızıyla değil. Hele bir git neler yapıldığını gör, o zaman anlarsın’’ dedi. 3 gün sonrası 2.Organize Sanayi Bölge Müdürü Fırat Karakaya, beni aldı ve Erzurum-Pasinler karayolunun 5.kilometresindeki sanayi bölgesine götürdü. Henüz yeni tanıştığım Fırat bey inşaat mühendisi, konulara vakıflığından bu iş için en uygun tercihmiş, önce bir onu anladım. Havaalanına 5 kilometre, demiryoluna 500 metre uzaklıktaki ‘gözden ırak’ bölgede gördüklerim karşısında şaştım, şaşa kaldım.. Benim için dakika bir, gol birdi..

***

216 hektarlık alanda bunca yıl boş durulmamış, çalışılmış ve 1.etap alt yapısı tamamlanmış bir manzara görünce ‘’Tamam’’ dedim, bu işi artık olmuş bildim ve o ana kadar tüm bildiklerimi ve de düşündüklerimi unuttum gitti! İnanıyorum ki çoğu benim gibi görmeyenler de o bölgede bir şey yapılmadığını düşünecek ve benim gibi ilk gördüklerinde de şaşırıp, o küçük dillerini yutacaklar. Artık tahsise de başlanan ve tesislerin yapımı için gün sayılan 2.Organize Bölgesinde o parke taşla döşenmiş yollarını, asker gibi dizili elektrik direklerini, devam eden harfiyat çalışmalarını görünce aradım Saim Başkanı, hem onca emeğinden ötürü teşekkür ettim hem de ‘’Bazı işler vardır adamı ipe götürür. Ama bazı işlerde vardır adamı çok daha iyi yerlere götürür. Dilerim bu hizmet seni bulunduğun yerden çok daha iyi yerlere götürür!’’ dedim. Zahmet edip bir gidip görmeniz halinde 2.Organize Sanayi Bölgesi için sanırım siz de açıp başta Saim başkan olmak üzere ilgililere bir teşekkür illaki edersiniz bence..

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Sokak lambası gibi olma yar. Kime yandığın belli olsun! (Necip Fazıl)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.