Adaylığının belirsizliği, öne sürülen anketler ve isimler yüzünden olmuş, Erdoğan bundan çok sıkılmış.

AK Parti Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeniden Mehmet Sekmen ile yola devam kararı alırken, bir çok kesim tarafından hiç de sürpriz karşılanmayan bu tercihe rağmen ilanın gecikmesinde ilginç bir detay ortaya çıktı.

Başından beri Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Sekmen ismine sıcak bakarken, kendisine zaman zaman sunulan sürpriz anketler ve isimler gecikmeyi zorunlu kılmış.

Nihayetinde Perşembe gecesi ‘’Bana daha isim getirmeyin’’ dediği öğrenilen Erdoğan, Mehmet Sekmen’de karar kılınca,artık anket ve isim sunanlar şoka uğrayıp pes ederken, Cuma gününün sabahına başkan Sekmen aday olarak uyanmış, rahat bir nefes almış.

Haliç Kongre Merkezi’nde Pazar günü Sekmen’in adaylığı ilan edilirken aslında karar Perşembe günü akşamı verilmiş ve herkes de ona göre pozisyon almış.

Pozisyon almış diyorum, çünkü Mehmet Sekmen’in adaylığı konusunda Erzurum heyetinde ısrarlı olanlar kadar aralarında başka isimle yola devam edilmesini isteyenler de varmış!

***

Pazar sabah, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ ve Özel Kalem Müdürü Mahmut Bektaş olduğu halde özel bir araçla Kartal’dan Haliç Kongre Merkezi’ne saat 11.00’de geçen Başkan Sekmen, bir çok Büyükşehir başkanının aksine son derece rahatmış.

Büyükşehir Belediye başkan adayları ve aralarında Milletvekilleri, İl Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarının da yeraldığı teşkilat mensuplarıyla görüşmede de Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Erzurum heyeti ile görüşmesi çok kısa sürmüş.

Bir çok Büyükşehir adayına yapacakları çalışmalar konusunda öneri ve tavsiyelerde bulunan Erdoğan’ın Erzurum heyeti ile görüşmesinde sadece Sekmen’e, ‘’Sen Erzurum’da oyumuzu artır, başka bir şey istemiyorum’’ dediği ve bu kısa açıklama sonrası heyetin salondan ayrıldığı bilgisini aldım.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER:Ne gariptir ki, toplum olarak, aklı yavaş olana değil de ayağı yavaş olana, yüreği kör olana değil de gözü kör olana acırız!(Halil Cibran)

DUVARIN DİLİ: Konuma gerek yok. Menfaati olan bulur zaten.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.