7 Haziran öncesi adaylar açıklandığında, gazeteci olarak katıldığım bir televizyon programında Erzurum için tahmin sormuşlardı.
4-2 demiştim.
Yanıldım…
Bu soruyu şimdi kendime soruyorum ve kesinlikle hissi davranmadan naçizane bir gazeteci gözlemiyle mevcut şartlarda 5-1’i a ha buraya yazıyorum.
Öncekinde yanıldım, çünkü HDP barajı aştı, MHP yaklaşık 7 bin oyla şaştı kaldı.
Şimdi de yanılabilirim ama gerçek yüzünü gösteren, dokuz doğuran HDP’nin dokuzlarda kalacağı kanaatindeyim…
Bu da AK Parti’nin işine gelir ve Erzurum’dan 5 vekil çıkartır diye düşünüyorum.
Aslında bu şartlarda 4-2’lik bir tahminde de bulunabilirdim ama, 19 Eylül bu tarih itibariyle MHP’deki gelişmeler herkes gibi beni de şaşırttı.
Sorun Erzurum’dan isimleri açıklanan adaylar değil… Hepsi de bu partiye ciddi hizmetler vermiş, seçilmeleri halinde Erzurum’a da aynı çabayla hizmet vereceklerinden şüphem yok. Ancak, sorun partide yaşanan genel durum.
Sayın Bahçeli, 7 Haziran gecesi yaptığı balkon konuşmasında söylediklerini ilerleyen zamanlarda olmazsa olmazlar halinde sıraladı ve sözünde de durdu bunların hiçbirinden vazgeçmedi.  Ancak bunu tabandakine anlatamadı şeklinde gözlemliyorum.
Meral Akşener sevilen bir isimdi MHP tabanında…
Tuğrul Türkeş hakeza…
Ve birkaç saat önce sitemde yer alan başarılı İl Başkanı Ahmet Anatepe’nin istifa haberi beni şaşırtan başkaca nedenler…
Bakalım önümüzdeki süreçte neler yaşanacak?
Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyazı ile yapacağım HDP değerlendirmesinde;
Gazeteci olarak bizler de dahil kimsenin tanımadığı HDP’nin Erzurum’dan bir vekil çıkarması ve seçim sürecinde yaşananlar malum…
Güney ilçelerde silahların gölgesinde yapılan seçim sonucu mazbatasını Dadaşlar diyarından alan bu milletvekili, Güneydoğu’da katıldığı bir cenaze töreninde taşıdığı terörist resmi görüntüsü basına yansıyınca, bu şehrin mübarek olduğuna şahadet etmiş Kürt kardeşlerim ve AK Parti ile CHP küskünlerinin ellerini dizlerine vurma haberleri kulaktan kulağa dolaştı…
Yine yazımı kaleme aldığım şu dakikalarda ekrandan bir alt yazı geçiyor; Van’ın Edremit HDP Başkanı’nın aracında bomba kalıpları bulunmuş. Yanıdakiyle birlikte gözaltına alınan başkan bir süre sonra serbest bırakılıyor…
Ve yan monitörde sosyal paylaşımlar arasında yine şu dakikalarda bir paylaşım dikkatimi çekiyor; TSK ciddi rakamlarla defalarca operasyon izni istemiş bunlardan sadece üçte birine izin verilmiş iddiası…
Kafam karmakarışık…
Belli ki birileri sürecin içine etti…
CHP’de Erzurum listesi kendi ayarında. Avukat Gonca Hanım Erzurum’dan iyi ses yapmıştı. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç’ın son zamanlarda duyurduğu ses gibi. Ancak genel merkezin Erzurum’a bakışı ve yapması gereken çalışmaları yapmazsa fazla da bir şans veremiyorum yine bu dönem.
İttifak bu dönem yok. AK Parti ile Saadet’in görüşmeleri de sonuçsuz kaldı. MHP, BBP’e hiç yanaşmadı. Bu nedenle, bu iki partinin de 1 Kasım’a kendi güçleriyle hareket edecekler.
AK Parti’ye”Bişi Bir Yerde” tahmin ve izafi başlığını kişisel olarak kullandım.
Ancak her ne kadar eski beşbirliklerin yerini şimdi 14 ayarlı kolyeler alıyorsa da, 22 ayarlı beşi bir yerde’nin nüksetmesi ortadaki Reşat altına bağlı…
Orkestra şefi Prof. Dr. Recep Akdağ
Sağlık Bakanlığı döneminde ben de bir kurumun bölge müdürü olarak görev yapıyordum. Mesleğimin en verimli döneminde, genç yaşımda bu iktidar beni çirkin bir şekilde, asla hakkımı helal etmeyeceğim mobingle erken emekliliğe zorlayarak kapının önüne koyulmama engel olunamasa da, Sayın Akdağ’ın hakkını teslim etmek zorundayım.
Bakanlıkta 18 saat mesai yapmasına, görevli olduğu TBMM’de sabahlara kadar 20’lik delikanlılar gibi nöbet tutmasına, seçim çalışmalarında davudi sesiyle kürsü ve alan hakimiyetindeki başarılarının altına tarafsız bir gazeteci olarak imza atarım.
Sağlıkta gelinen nokta malum… Yukardaki hastane inşaatının durumu Arap saçına dönmüş. 7 Kasım sonrası birileri mezun edilerek emanetin ehline verilmesi hemşeri beklentimdir.
Mustafa Ilıcalı pes etmedi. Sonunda birileri hecil oldu, Erzurum’dan ikinci sıraya oturdu. Dürüstlüğü ile yanıldığı insan kaynakları hatalarını tekrarlamayacağını umarım.
Zehra Hanım’ı konuk ettiğimiz bir televizyon programında yakın tanıma fırsatım oldu. Dolu, samimi ve cıvıl cıvıl. Ancaak, Sayın Erdoğan’ın bu sıfatı kullandığını öğrendiğim Karakız, 7 Haziran dersi ile köyüne gidip Fadime’nin düğününde halay çekmeli
Sayın meslektaşım değerli kardeşim Aydemir, 7 Haziran öncesi sergilediği ciddi çabayı seçim sonrası da aynı şekilde sürdürdü, başına geleceğini görür gibi…
Bu yorum biraz işin şakası ama, AK Parti’de 4 sıra yine bıçak sırtı…
AK Parti’de olası rehavet, HDP’nin barajı aşması, MHP’nin ciddi atraksiyonu ve gelişen şartlar şimdilik beklenen sonuçları alt üst eder.
Yazımın su satırları arasında, 5. sıra adayı Orhan Deligöz beni cevaben aradı… kişisel tahminimle birlikte tereddütlerimi de söyledim. Çünkü güney ilçeleri sırtlanacak aday yoktu. Cengiz Yavilioğlu veya Saadettin Aydın bekleniyordu olmadı.
Bürokrasinden gelen Narmanlı hemşerimiz Deligöz,Güney ilçelerimiz, diğer ilçelerimiz gibi boynumun borcu. Ciddi bir çevrem var. Gereken yapılacaktır” dedi.
Samimiyetine güvendiğim değerli dostum Ahmet Hocam’a mevcut şartlar zamanlamasında şimdilik şans veremiyorum belki dişlerimi söker ama Türkiye’de siyasi şartlar bir günde değişebiliyor.
Hatta öyle değişimler olabilir ki, tahminim 5-1, 6-0 da olabilir, 4-2 de olabilir, 3-3 de…
4-1-1 içimden gelmiyor…
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
6-0 ile gelen istek 2015-09-22 10:07:28

yok 6-0 olacakmış. daha neler. o günler geçti, tükendi. eğer 6-0 olursa size de kaybettiğiniz makamın daha büyüğünü verirler. yapmayın yalakalık etmeyin. güldürmeyin insanları üstünüze. hiç kimse saf değil. yazının içine dileğini yerleştiriyorsun ama kimse yutmuyor.

Avatar
SÖYLESENE 2015-09-20 07:19:43

muhammed ispirli mhp ile ilgili her şeyi söylemişsin ama akp ile ilgili şunu söylesene :Terör örgütü PKK’nın saldırıları, çözüm sürecindeki önlemleri de gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Valilerimiz verdiğimiz talimat gereği operasyonlara girmiyordu” sözlerinin ardından operasyonlarla ilgili rakamlar ortaya çıktı. TSK geçen yıl 3 ilde 290 operasyon talebinde bulunmuş ancak valiler 8’i için izin vermiş

Avatar
misafir 2015-09-20 07:14:43

bu yazaya demek lazım ki bahçelinin çözüm süreci ile ilgili her dediği çıktı haberi yok galiba.örneğin 7 haziran seçimleri sonucunda akp +chp+hdp nin koalisyon kurması gerekir dedi ve dediği de çıktı.ayrıca tuğrul türkeş akp ve hdp ile masaya oturması mhp açısından hiçbir şey kaybettirmez.çünkü mhp li bilecek ki pkklılarla masaya oturan kişiye oy vermezler.meral akşener istanbul 3.bölge milletvekili ama yazar erzurumu konuşuyor ve erzurum ile 3.bölge milletvekilinin ne alakası var .yazara şunu söyleyin ülkücü hareket kişiye bağlı değildir ülke , vatan , millet için halk mhp ye oy veriyor.yazıda da görüldüğü gibi yazarın akp sevdalısı olduğu görülmüştür mhp ye bir sürü laf akp ye ise güzel sözler