Bu Şenkaya’lılar sadece cisimleriyle değil, isimleriyle de dikkat çekiyor...

Vatandaşlık ve Nüfus İdaresi’nce yapılan istatistiklerde Erzurum’da en fazla kullanılan erkek isimleri açıklandığında hatırladım.

Şehrimizde bizim de bildiğimiz üzere Ahmet, Mustafa, Mehmet, Yusuf ve Ali isimleri en yaygın isimler olurken, Şenkaya’da ikinci bir defa rastlayamadığımız çok sayıda isime sahip, şahsiyet var.

Başka ilçelerden duymuşluğum yok ama herhalde Erzurum’da en ilginç isimler de Şenkaya’dan çıkıyor.

Tarihi çok eskilere dayanan, eğitim ve öğretimde ön sırada olmasıyla da tanınırlılığı olan bu şirin ilçemizde Hüseyin Köycü başta olmak üzere elbette ki önemli, yetenek ve özellikleriyle namlı kişiler çıkmış ama bu kişilerin en çok dikkatimi çeken tarafı özelliklerinden çok, isimleri..

Her birinin de ayrı bir hikayesi olan bu isimler, genelde de ilk defa duyduğumuz isimler olması bakımından ilginç.

***

Koptegel İlgün, Şenkaya Ören, Görbil Özcan, Tüzin Atlı Özay, Hadis Morkoç, Erbaşar Özsoy, Fikrettin Şahin, Zülfü Konak, Zülfükar Konak, Yurdakul Çakmur, Gürler Gündoğdu, Alanur Çakmur, Erçin Özay, bunlardan sadece bir kaçı..

Kopara, Gülbeyaz, Abuzeyt, Toksoy, Debil, Tokyay, Şahmurat, Toygun, Eymen, Doğubey de çocuklara konulan isimlerden.

Genelde de dededen toruna geçen isimler bunlar.

Gerçi Durkaya Ören hocamızın kardeşi Şenkaya Ören hocamız, hiçbirimizin de ezberinde olmayan bu isimleri bir makalede toplamış olsa bile mutlaka orada da eksiği vardır, fazlası yoktur.

Belediye Başkanı Yavuz Bedir ile konuştum bu konuyu, kendilerinin de ilginç isimlerin dikkatini çeken bir konu olduğunu belirtirken, bunun, doğa ve sosyal şartlardan kaynaklı bir şey olduğuna vurgu yaptı.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER:Bu dünyadaki en mutsuz insanlar, başkalarının ne düşündüğünü takıntı haline getirenlerdir!(Virginia Woolf)

DUVARIN DİLİ: Olmadıkça zorladık, zorladıkça olmadı!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.