Dağlarına karlar yağdı memleketimin, yaz bitti, ayaz da yolda… Yılın son ayı sahipsiz şehrime hiç mi hiç iyi gelmedi. Yolunda giden hiçbir şey yok. Uzun lafın kısası, bu kış çoook uzun olacak..! Şehrin sorunlarını çözmekle yükümlü olanlar ise beyinleri yakacak derecede sorunlardan uzaktalar. Sadece uzakta değiller, problemlerden bihaberler. Yani Erzurum’un sorunları başka, siyasilerimizin gündemi bambaşka.

2011 yılında; ‘’Kar artık bu şehir için külfet değil, nimet olacak’’ denilen Erzurum’da kış turizmi için milyonluk hedefler konuldu. Ancak şehre inmeyi-kalkmayı başaracak uçak bulunamıyor. Bahara kadar da böyle devam edecek. Çünkü, Havalimanı pistleri bir tarladan farksız… Yani Ruslar bile gelemeyecek bu Kış..!

‘’Göç artık durdu, hatta geriye göç başladı’’ diyenlere inat, KUDAKA (Kuzey doğu Anadolu kalkınma ajansı) tarafından yapılan araştırmaya göre, bırakın durmasını her geçen gün daha da arttığı ortaya çıktı. Rapora göre; sadece 2016 yılında Erzurum’un aldığı göç 26 bin 624 iken, verdiği göç ise 37 bin 358 kişi. Son 18 yılda ve son beş yılda sürekli olarak nüfusun azaldığı da devletin kurumu KUDAKA tarafından hazırlanan raporda yer alıyor.

Şimdiye kadar Vergi dairesi denetleme birimi diye bir kurum vardı Erzurum’da. Vardı diyorum çünkü, müdahale edilmezse birkaç güne kadar olmayacak. Bu birim başkente taşınıyor. Tabi üst düzey çalışanlarıyla. Kaba bir hesapla aylık 3-4 milyon liralık ekonomik kayıp. ‘’Yaşasın artık denetleme olmayacak’’ diye nara atanlar için haber kötü. Denetlemeler artık Ankara’dan devam edecek…

Hani o saatte 250 kilometre hızla giden ama bize bir türlü gelemeyen hızlı Tren vardı ya artık beklemenin anlamı kalmadı. Çünkü, hat büyük olasılıkla Erzurum’dan değil, Trabzon’dan geçecek. Yine Kazım Karabekir stadyumunun yanında yapılacağı söylenip, devlet erkanıyla temeli atılan ve yapıldığı zaman dünyada görülmesi gereken ilk on yer arasında olacak olan Gökyüzü parkının yapımı da askıya alındı.

İklim şartlarından dolayı ecdadın vergi dahi almayıp, alanları da lanetlediği Erzurum’da yakacak indirimi konusunda yaz sezonunda göstermelik bir iki kelam eden vekillerimizin yerleri çok sıcak olacak ki, artık sesleri duyulmaz oldu. Yaz boyunca zam üstüne zam yapılan doğalgazın metreküpü ne kadar artık bakacak zaman değil Erzurum’da. Ama kömürün tonu bin 600 lira seviyesinde..!

Şehrin çalışkan (!) siyasilerinin ise, ne yaptıklarını ne ettiklerini bilen yok..! Endişelenmemek elde değil…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.