Yusufeli’de hüzün ve gurur anları...

Baraj ve hidroelektrik santrali için bugün değilse de yarın illa ki Erzurum’a komşu Artvin’in ilçesi Yusufeli merkezi sular altında kalacak.

Bir çok köyün sular altında kaldığı bölgeyi hafta sonu ziyaret ettiğimde bir sürprizle karşılaştım.

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar da eşi Dr.Aybüke Gözde Uçar ile birlikte sular altında kalacak olan bölgeyi son kez ziyaret etmek için bizler gibi oradaydı.

Onlar da bizler gibi artık son günlerini yaşayan ilçe merkezi ve köylerdeki son durumu merak etmiş, yerinde gözlem yapmak istemiş.

Eşi ile birlikte fotoğrafını çektim, yarın tamamen sular altında kalacak o bölgeyi kayıt altına aldık.

Kendini 7 yıl gibi kısa bir sürede amorti etmesi beklenen Yusufeli barajı ve hidroelektrik santrali, ilçe merkezi ve köylerde bu sıkıntıyı yaşayan halkı da rahatsız etmemesi gerekir.

Kendilerine daha güzel imkanlar sunulduğu gibi, sıkıntıyı ülke için göğüslemeleri taktire şayandır.

İzin aldığımız DSİ’nin kontrolörlüğündeki baraj ve elektrik santralini Zafer Ergüney, Selahattin Şener ve Ahmet Gölleroğlu ile gün boyu gezerken, güzel ve rantabl bir yatırıma şahit olduğumuz için yapanı, edeni taktirle karşıladık.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Bazı insanları sebepsiz seversin, bazılarına bin sebep arar, yine sevemezsin! (Neyzen Tevfik)

DUVARIN DİLİ : Yaramızı farkeden, tuzunu alıp geliyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.