Vahit Doğar yazıyor, 35-0 okuyoruz!

Ne zaman görsem o skor gelir aklıma...

admin
admin
01 Eylül 2023 Cuma 10:58
Vahit Doğar yazıyor,  35-0 okuyoruz!

Vedat REFAYELİ

Tam tamına 28 yıl önce Erzurum 3 Temmuz stadında oynanan Amatör Küme B grubundaki Palandökenspor-Ağırbakımspor arasındaki şampiyonluk maçından çok, skoru ile özdeşleşen, anılan, hatırlanan bir isim oldu Vahit Doğar!

Osmaniyeli olmasına rağmen uzun yıllardır Erzurum’da yaşayan, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesindeki görevinden de henüz emekli olduğunu öğrendiğim Dr.Öğretim görevlisi Vahit Doğar’ı ne zaman görsem, ilk aklıma gelen o tarihi farkın yaşandığı şikeli maç oluyor!

Yine öyle oldu.

Behiç Arslan’ı ziyaret ettiğimde Taşmağazalar’da ki dükkanında karşılaştım bu defa Vahit hocayla.

Yılların hakemi, öğretim görevlisi ile bu karşılaşmamızda da tabii ki yine aklıma 35-0’lık o maç geldi.

***

O dönemin Disiplin Kurulu tarafından şike var diye tescil edilmeyen o skorun yaşandığı maçın hakemi olan Vahit hoca, başına geçen talihsizliği yüzünden hem o skorla anılan isim olmuştu, hem de son derece de başarılı yürüttüğü hakemliği bırakmak zorunda kalmıştı.

Benim de İHA muhabiri olarak canlı izleme fırsatı bulduğum o maçtan ziyade tabelada yazan skor, unutulmadığı gibi, unutulacağa da benzemiyor.

İlk yarısı 16-0 Palandökenspor’un galibiyeti ile sona eren maç, daha 6’ncı dakikada 4-0 olmuştu ve belliydi maçta şike olduğu.

Palandökenspor’un B grubu şampiyonu olması için en az 16 farklı bir galibiyet alması gerekiyordu ama iş biraz abartılmıştı!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.