Şenkaya ‘Bal’ediyesi!

Yılda ortalama 3 ton bal üretip satıyor….

admin
admin
27 Temmuz 2023 Perşembe 13:28
Şenkaya ‘Bal’ediyesi!

Vedat REFAYELİ

İspir nasıl fasulyesi ile meşhur olduysa, belli ki ormanlık alanı ile bilinen Şenkaya İLÇEMİZ, bal ile tanınacak.

Kendi kurdukları 10 dönümlük bir ormanlık alanda bal tesisi oluşturan belediye, yılda ortalama 3 ton üretimi ile ciddi bir bal üretim merkezi haline dönüşmüşe benziyor.

Süzme ve petek olmak üzere iki türde üretimini gerçekleştirdikleri bal ile ünü bir anda tüm ülkeye yayılmaya başlayan Şenkaya Belediyesi, milyonlarca Kafkas ırkı arısı ve 200’e yakın kovanıyla siparişlere yetişemez duruma geldi.

Özellikle bilhassa internet üzer inden satışın gerçekleştiği Şenkaya’dan, Nusret Gökçe başta olmak üzere tanınmış çok kişiye de bal gidiyor..

***

Bu arada, veteriner Göker Karakurt’un yönetimindeki bal işletmeciliği, Belediye Başkanı Yavuz Bedir’in büyük desteği sayesinde çiçek balında coğrafi işaret almaya da hazırlanılıyor.

Yol uzun, dava büyük! Belediye yönetimi, DAP’ında inanılmaz maddi katkılarının olduğu alanda farklı bir sektör de oluşturmanın, kuruma ekonomik girdi, ilçeye popülerite, istihdama katkı sağlamanın da bahtiyarlığı yaşanıyor.

Muhtemelen yeni ürünlerini Eylül’de piyasaya sürmeye hazırlanan Şenkaya Belediyesi’ne, son yıllarda şeker oranı düşük ‘’Şenkayam bal’’ adı verilen balı ile öne çıkması nedeniyle bir çokları Şenkaya ‘Bal’ediyesi adını takmışlar ki, çok da yerinde olmuş!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.