Say say bitmiyor!

Yakın tarihte ne kadar da çok terk-i diyar etmiş...

admin
admin
15 Temmuz 2023 Cumartesi 09:05
Say say bitmiyor!

Vedat REFAYELİ

Bugünlerde zaten kimi uzun süreli görmüyorsam, isminden sözetsem, gittiği, göç ettiği haberi ile karşılaşıyorum.

Bir dönem Erzurumspor’da başkanlık da yapan işinsanı Dilaver Yılmaz’ın da, yükünü sırtlayıp Erzurum’u terkettiğini söylediğinde farkettim gidenlerin ne kadar da çok olduğunu.

Sadece yakın tarihte Erzurum’dan ailecek ayrılan, bir başka, özellikle batıda bir ile giden insanların çokluğu karşısında şaşmamak elde değil.

Daha geçen akşam, bir arkadaş ortamında gidenleri konuştuk, ne kadar fazlaymış.

Sadece iş dünyasından mı?

Elbette hayır!

Aralarında rektörler gibi, akademisyenler, spor adamları, sivil toplum örgüt temsilcileri ve esnaf, göz açıp kapayıncaya kadar evlerini bir kamyona yüklemiş, gurbete gitmişler, oraya yerleşmişler.

Şu veya bu sebeplerle gidenler say say bitmez.

Sadece yakın tarihte terki diyar edenler arasında aklıma gelenler şunlar:

Hikmet Koçak, Ahmet Küçükler, İlhan Tohumcu, Necati Kaya, Erdem Gölleroğlu, Taner Şahika, Zinnur Gerek, Erkan Kadıoğlu, Zinnur Kara, Gökhan Genç, Fuat Özeken, Selami Bastem, Yusuf Bilge, Mükerrem Uzun, Mümtaz Kabanlı, Muzaffer Taşyürek, Naci Elmalı, Cemal Şengel, İsmail Hakkı Asiltürk, İhsan Çelebi, Metin Balcı, Erkan Dumlu, Ümit Demir, Yılmaz Kuşkay, Sait Keleş, Nihat Demircioğlu, Zekiye Çomaklı, Şevket Yıldırım, Necati Bölükbaşı, Mehmet Katmer, Aydın Atalay, Erim Erhan, Fuat Terzioğlu.

Editör

Son Güncelleme: 18.07.2023 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.