Daktilosu kendisinden yaşlı...

Erzurum’un en yaşlı avukatı Haşıloğlu, meslekte yarım asrı çoktan devirmiş.

admin
admin
08 Mart 2024 Cuma 12:08
Daktilosu kendisinden yaşlı...

Vedat REFAYELİ

İyi ki tanımışım dediğim adamlardan biridir Erzurum Barosu’nun kayıtlı en yaşlı üyesi Sadrettin Haşıloğlu...

Her ne kadar kendisi yaşlı kelimesini kabul etmiyor, kıdemli denilmesinin daha doğru olacağını söylüyor olsa bile, 90’ına merdiven dayadığı bir gerçek.

Meslekte tam tamına 58 yılı geride bırakan Sadrettin Haşıloğlu, Allah uzun ömür versin, mesleğe yeni başlamış gibi halen daha bugün olmuş, koşuyor, koşturuyor.

Bilhassa gayrimenkul ve borçlar hukuku konularından oluşan davaları takip etmekle tanınan Sadrettin ağabeyi, adeta yıllara meydan okuyor.

Günün şartlarına uyarken, eskiden kalma alışkanlıklarını da devam ettiren Haşıloğlu, dava dilekçelerini ve savunma metinlerini de bugün olmuş, eski daktilosu ile yazıyor.

Eski daktilo derken, bayağı eski.

Kendisinden bile eski!

Rahmetli müteahhit babası Bekir Salim Haşıloğlu’nun hediyesi daktiloyu yanından ayırmayan kurt hukukçu, yazışmalarında taa 50’li yılların başında on parmak öğrendiği için de hep bunu kullanıyor.

Bir dönem Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde hocalık da yapan, bir çok talebesi bulunan Haşıloğlu’nun daktilosu yanında duruşmalarda giydiği cübbesi de en az kendisiyle yaşıt.

Gelenekçi yapısından bir an bile taviz vermeyen arkadaşlarını da hep Kadir Sabuncuoğlu ve Sabri Topdağı gibi eskilerden seçen Haşıloğlu ağabeyiye, daha nice sağlıklı yıllar ve bol müvekkiller diliyor, selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.