Başkan Eren yasa boğdu

Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren gözyaşı ve dualarla uğurlandı.

admin
admin
26 Temmuz 2023 Çarşamba 07:08
Başkan Eren yasa boğdu

Erzurum Valisi Okay Memiş, genç yaşta hayatını kaybeden Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren'in cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Çok değerli bir kardeşimi kaybettim, çok üzgünüm." dedi.

Erzurum'un Hınıs ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen programda beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren'in cenazesi defnedildi.

İlçe meydanında 15 Temmuz'da düzenlenen etkinlikte kürsüde konuşma yaparken aniden fenalaşarak yere düşen ve kafasını mermere çarpan 45 yaşındaki Eren, kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HINIS İLÇESİNDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Eren için Hınıs Merkez Camisinde cenaze töreni düzenlendi. İl Müftüsü Rüstem Can, helallik alınmasının ardından cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Okay Memiş, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Fatma Öncü ve Abdurrahim Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özhaseki, Memiş, Ala ve beraberindekiler ilçe girişindeki alanda bulunan Eren'in yakınlarına başsağlığı diledi.

"DEĞERLİ BİR KARDEŞİMİ KAYBETTİM"

Cenaze namazının ardından Eren'in tabutunun altına giren Vali Okay Memiş, "15 Temmuz'da görev başında geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Hınıs belediye başkanımız Erdoğan Eren bizleri derinden üzmüştür. Kendisi herkesi kucaklayan başarılı bir belediye başkanıydı. Çok değerli bir kardeşimi kaybettim, çok üzgünüm. Ailenin ve Hınıs'ın acısını paylaşıyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızla birlikte bütün imkanlarımızı seferber ettik, tekrar başımız sağ olsun" dedi.

ÖZHASEKİ: VEFATI BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Eren'i yakından tanıdığını ve vefatının kendisini derinden üzdüğünü söyledi.

Eren'den övgüyle bahseden Özhaseki, şöyle konuştu:

"Seçim öncesinde genel merkeze geldiğinde tanımıştım, yüzü güzel bir kardeşimiz demiştim. Biraz konuşunca kardeşimizin huyu da güzel demiştim. Bir müddet sonra çalışmalarını takip ediyorduk, genel merkezden anketler yaptırıyorduk. Sizlerin sevdiğini görünce mutlu oluyorduk. Gencecik birisi belediye başkanlığına aday olmuş, seçilmiş, zor bir ortamda insanlara hizmet ediyor. Bundan daha güzel bir şey olur mu? Başarısı için dua ediyorduk. Ara ara uğruyordu, çay, kahve içiyor, sohbet ediyorduk. Üzerimizde güzel bir intiba bırakmıştı."

ALA: GENÇ YAŞTA KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYORUZ

Ala ise birlikte görev yaptığı Eren'i genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başsağlığı dileklerini ileten Ala, şunları kaydetti:

"Erzurumlu şairimizin dediği gibi Azrail gelince bakmaz sıraya, bazen pir yerine civan gözetir. Civan gibi kardeşimiz önümüzde. Biz de onu ebedi aleme uğurlamak için bir araya geldik, buradayız. Allah herkese onun gibi kısa zamanda gönüllere taht kurma irfanı nasip etsin. Gerçekten Ankara'dan buraya kadar, 15 Temmuz’da konuşma yaparken beyin kanamasından hastaneye kaldırıldığından beri kimi gördüm, kiminle konuştuysam herkes iyilikle bahsetti. Hayatında saygın bir yer, bir isim bıraktı. Ben onu yetiştirenlere şükranlarımı sunuyorum. Bütün Hınıs'a, Erzurum'a, milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ da bir konuşma yaparak Eren ailesine başsağlığı diledi.

Eren'in cenazesi, dualar eşliğinde ilçeye bağlı Güllü Çimen Mahallesi Mezarlığında defnedildi.

ERDOĞAN EREN KİMDİR?

Erdoğan Eren, 05.05.1978 Hınıs doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Hınıs'taki çeşitli okullarda tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü yüksek onur belgesiyle bitiren Eren, yüksek lisansını ise Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Erdoğan Eren, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Erzurum Hınıs Belediye Başkanı seçilmişti.

Editör

Son Güncelleme: 26.07.2023 14:38
Anahtar Kelimeler:
ErzurumErdoğan ErenHınıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.