Ülkücü camiada çekirdekten yetişen bir isim…

Mustafa Akgün Aziziye’den meclis üyesi aday adayı…

admin
admin
16 Aralık 2023 Cumartesi 12:42
Ülkücü camiada çekirdekten yetişen bir isim…

Ülkücü camia içerisinde adeta çekirdekten yetişen bir isim olan Mustafa Akgün, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Yıllardır Dadaşkent’te ikamet eden Akgün, aday adaylığı başvurusunu MHP Aziziye ilçe Başkanlığı’na yaptı. Başvuru evraklarını İlçe Başkanı Lokman Acar’a teslim eden Mustafa Akgün, “Genel başkanımız, Devlet Beyimizin izinde, ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ şiarıyla ilçemizin kalkınması ve gelişmesi adına çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Müracaatının ardından açıklamalarda bulunan Mustafa Akgün, ülkücü camianın içinde ortaokul yıllarından itibaren aktif görev aldığını ve 1995’li yıllarda Erzurum İmam Hatip Ortaokulu’ndaki teşkilatlanmanın içerisinde bulunduğunu ifade ederek, “Bu davanın bir neferi olmanın her zaman onurunu ve gururunu yaşadım. Gönüllülük esasıyla hizmet verdiğim partimin Aziziye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığı müracaatımı gerçekleştirerek, ‘halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ düsturuyla Aziziye ilçemizin kalkınması ve gelişmesi adına gönül birliği yapacak bir ekibin parçası olmanın gayretindeyiz. Aday gösterilip, aziz hemşehrilerimizin teveccühüyle seçilmemiz halinde bu kadim şehre hizmet etmek bizim için ayrıca bir şeref payesi olacaktır. Tüm mesaimizi ve enerjimizi hemşehrilerimiz hizmet etme onuru için harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çıktığımız bu kutsal hizmet sevdasında Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.

MUSTAFA AKGÜN KİMDİR?

1981 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümü mezunu olup, şehrin estetiğine katkı sunan muhtelif yerlerdeki taş mermer heykellerin yapımında sanatçı asistanlığı yaptı.

Üniversite öğrenciliği döneminde Sarıkamış şehitlerini tasvir eden kardan heykeller yapımında aktif rol oynadı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı, ayrıca Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasının üyesi olup, üst kurul delegeliği yaptı.

1995 yılında Erzurum Ülkü Ocaklarının İmam Hatip Ortaokulu teşkilatlanmasında aktif rol üstlendi.

1997 yılında Atatürk Lisesi okul teşkilatında ve ardından üniversite teşkilatında çeşitli kademelerde görev aldı.

2012 -2015 yılları arasında MHP Yakutiye İlçe Başkanlığı’nda yerel yönetimlerden sorumlu başkan danışmanlığı ve 2015 yılından sonra MHP Palandöken İlçe Başkanlığı yönetiminde bulundu.

Halen MHP Aziziye İlçe Başkanlığı yönetiminde görev almaktadır.

Mustafa Akgün, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Gelir Servisinde çalışmakta olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör

Son Güncelleme: 18.12.2023 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.