Birinci sınıf ikinci adamlar!

Eski başkanlar, meclis üyesi sırasına oturdular.

admin
admin
17 Haziran 2024 Pazartesi 17:15
Birinci sınıf ikinci adamlar!

Vedat REFAYELİ

Prof.Dr.Hikmet Koçak hocam örneğinde olduğu gibi hem de Atatürk gibi Üniversite kuran bir köklü Üniversiteye iki dönem rektörlük yapıp da başka bir Üniversiteye rektör yardımcısı olunabiliyorsa Belediye başkanlığı yapıp da aynı ilinde ya da ilçesinde meclis üyesi olunabilir mi sorusunun da cevabını bulmuş oluyoruz.

Olabiliyor, hem de bal gibi olunabiliyormuş!

Daha önce Pazaryolu ilçesinde uzun dönem belediye başkanlığı yapan Recep Kaplan, aynı ilçeye belediye meclisi oldu.

AK Partili İbrahim Şahin’in belediye başkanı seçildiği ilçede Recep Kaplan da partisinden birinci sıra meclis üyesi adayı oldu ve seçildi.

Büyükşehir Belediye meclis üyesi de olan Recep Kaplan, bu defa belediye başkanı olarak değil, meclis üyesi olarak bölgesine hizmete soyundu.

Aynı durumda belediyelik iken iki dönem Narman ilçesinin Şekerli Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ferkan Akbulut, Narman ilçesinden Belediye meclis üyeliğine getirildi.

Aydemir Adem Kınalı’nın başkan adayı olduğu seçimde AK Parti’den meclis üyesi adayı olan Ferkan Akbulut, seçilerek uzun bir süre sonra belediye başkanlığı yaptığı ilçesinde bu defa meclis üyesi olarak ilçe ve belde halkının karşısına çıktı.

Daha önce Şekerli gibi kapatılan Tortum ilçesi Bağbaşı Belediye Başkanlığı yapan Karabey Eroğlu da meclis üyesi olarak o sıralarda oturuyor.

Eroğlu, AK partili Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider’in listesinden meclise giren isim oldu.

Kanaatimce, mevzuatları bildikleri için onlar birinci sınıf ikinci adamlar, sanırım tüm bildiklerini, tecrübelerini de meclis üye sıralarında kararlarda yansıtırlar.

Editör

Son Güncelleme: 17.06.2024 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.