‘İnanç ve Dindarlık’ raporuna göre; Erzurum’un bulunduğu Kuzeydoğu Anadolu bölgesi en dindar bölge. Doğu Karadeniz ise ikinci sırada. Ege ve Marmara ise en düşük olduğu bölgeler. Allah insanın aklını kullanması gerektiğini 600 yerde ısrarla söylerken, toplumda yaşanan dinin aslında gelenekler olduğu ortaya çıkıyor. Mesela Allah, neleri emrediyor neleri yasaklıyor biliyor musunuz?

Kuran ayetleri incelenince, yaratanın emirleri çok açık ve net. Allah, iman etmeyi, şirk koşmamayı, duayı, affetmeyi, okumayı, araştırmayı ve incelemeyi, kitaplara, nebilere, meleklere, ahirete imanı, zekâtı, sadakayı, haccı, orucu, şükrü, adaleti, ahlakı, dürüst olmayı, aklı kullanmayı, güvenilir ve fedakâr olmayı emrediyor.

Allah; Çalışkan, yalan ve hileden uzak, hayırlı işlerde yarışan, güler yüzlü, tatlı dilli, selam veren alan, affeden, sözünde duran, yetimi öksüzü gözeten, öğüt verip hatırlatan, yönetimde istişare eden, emanet ehli, ölçü ve tartıda dürüst, ana babaya ve akrabaya iyi davranan, borçlandığı zaman yazan, temiz ve güzel giyinen, insanlar olmamızı istiyor.

Allah’ın yasakladıkları ise; Haksız yere cana kıymak, zina, haram yemek, gıybet etmek, söz taşımak, şahitlikten kaçınmak, çirkin işlerden uzak durmak, iyilikleri başa kakmak, öfkelenmek, kibirlenmek, yalan söylemek, insanlarla alay etmek, hırsızlık yapmak, emanete hıyanet, israf, faiz, boş yere yemin etmek, fesat çıkarmak, yoksulluktan dolayı çocukları öldürmek, zanda bulunmak, ümitsizliğe, fırkalara, mezheplere ayrılmak.

Yaratan Allah; Helalleri haramlaştırmayı, dinde zorlamayı, intiharı, başkalarının mallarına göz dikmeyi, leş, kan ve domuz eti yemeyi, cahillerin peşinden gitmeyi, mal ve çocuk sevgisini abartmayı, insanları yargılamayı, nankörlüğü, iftirayı, sınırları aşmayı ve Allaha din öğretmeyi yasaklıyor.

Hayatın kitabını okursak hayretler içerisinde göreceğiz ki; ‘Müslüman olmak çok çok kolay, Müslüman olmamak ise çok çok zormuş’’.

***İyi bayramlar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoca 2024-06-28 06:25:36

Kuranı okuyan ateist, hadisleri okuyan deist oluyor. Matbaanın icadı Hıristiyanlığı bitirdi, internetin icadı Müslümanlığı bitiriyor. 50 sene sonra din diye bir şey kalmaz dünyada.

Avatar
Alaaddin MARAŞ 2024-06-15 09:49:43

Her menfi hareketin arkasında bir ecnebi parmağı aramak herkesin hemen aklına gelen öncelikli şık. Ama, sözünü edeceğimiz kimseler ecnebilere alet olmaktan çok, onları bilmeyerek sevindiren cinsten. Şöyle ki; Ülkemizde Kurân hakikatlerine gönülden bağlı, İslâm ahlâkını benimsemiş, ibadetlerini aksatmadan yerine getiren büyük bir gençlik kesimi var. Bunların sayılarının her geçen gün biraz daha artması, bütün düşmanlarımızı derinden düşündürüyor. Bu yıkıcı güçler, gençliğin İslâmla tanışmasına engel olmak için özellikle içkiyi, uyuşturucuyu, sefahati, her türlü ahlâk dışı yayınları sürekli teşvik ediyorlar. Hedefleri, akıl ve kalplerini şehvet odaklı işleten hayvanî bir gençlik ortaya çıkarmak. Bu vadide hayli yol aldıklarını da teslim etmek durumundayız. Ancak, yıkımın kolay, yapmanın zor olduğu dikkate alındığında onları her geçen gün biraz daha ümitsiz eden bir tablonun büyüdüğü ve yükseldiği de bir gerçek. İşte yıllar önce, bu düşmanları sevindirecek ve onlara sönük de olsa

Avatar
Mustafa Gül 2024-06-14 14:10:08

Elinize sağlık Ömer bey, çok güzel bir yazı olmuş.

Avatar
Siyami Şahin 2024-06-14 11:09:29

Okumak gavura gelmiş. Bugün kullandığımız herşey gavurun. Müslümanlar ise dua ve bedduayla yaşıyor. Müslümanlara ilk önce ahlak gerek ahlak.

Avatar
Hoca 2024-06-14 10:20:06

Din istismarı en çok kazandiran meslek. İnsan koyun oldukça çoban çok olur.

Avatar
Yaşar KOTAN 2024-06-14 10:10:39

Uydurulan din ve kurandaki din diye bir kitaop okumuştum. Dediğiniz gibi Allahın söylediği din başka bizimkisi başka.