Tarım Tarihi santra yaptı!

admin
admin
16 Şubat 2024 Cuma 13:36
Tarım Tarihi santra yaptı!

Vedat REFAYELİ

Tarihi eskilere dayanan, bir çok eseri bünyesinde barındıran ve araştırmacıların yaza yaza bitiremediği Erzurum’un artık tarım tarihi de yazılacak.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile Ziraat Fakültesi, proje kapsamında Erzurum’un tarım tarihini yazmak için ortak çalışma başlattı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Önder Çalmaşur’un başkanlığında biraraya gelen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri Prof.Dr.Süleyman Çiğdem, Prof.Dr.İbrahim Ethem Çakır, Doç.Dr.Mevlüt Yüksel ve Doç.Dr.Yasin Topaloğlu, kapsamlı kitap için startı verdiler.

Önemli miktarda materyalın hazır bulunduğu kitap için 9 aylık bir süre belirlendi.

Atatürk Üniversitesi yayınları arasına girecek olan tarım kitabında, tarım ve hayvancılığın geniş hikayesi ele alınacak, gelecek nesillere bilgi aktarımı sağlanacak.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.