Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken, partilerde adaylarını sahaya sürüyor. Tüm partiler için İstanbul bir yana Anadolu bir yana. Madem, Anadolu’daki onlarca şehrin kıymeti harbiyesi yoktur o halde, fuzuli masraf edilmese de sadece İstanbul’da seçim yapılsa bu hengame de bitse daha mantıklı olmaz mı?

Malum terörist başını kendilerine lider edinmiş, sözüm ona kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak empoze etmeye çalışan siyasi bir parti var. Ve ne yazık ki bunu yiyen binlerce insanla bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Bu partinin en son ki adı da DEM. 2023 yılı Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde, Erzurum’daki 42 bin 464 kişinin oyunu alarak vekil seçilen DEM partili Meral Danış Beştaş, aldığı reylerin hakkını veremeden partisinin İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı oldu.

Yeterince Dem’lenmiş olacak ki, vekil hanım mebusluğundan vazgeçmeyi göze alarak, belediye başkanlığına fit oldu. Kazanamayacağını kendisi de partisi de biliyor ama maksat göz dağı vermek, suyu bulandırmak ve pazarlık gücü sağlamak. Her neyse, madem memleketin işe yaramayan vekillerinden birisi de Meral hanımdır, sormadan geçmeyelim. Çat’ta bin 320, Hınıs’ta 5 bin 158, Horasan’da bin 731, Karaçoban’da 5 bin 704, Karayazı’da 7 bin 934, Köprüköy’de bin 25, Pasinler’de 652, Şenkaya’da 733, Tekman’da 6 bin 539 ve Palandöken’de verilen 7 bin 453 oy..!

Hani seçim dönemlerinde, ‘Oy namustur, oy satılamaz’ gibi nutuklar atılır. Meral hanımın Erzurum’dan aldığı bu reylerin durumu nedir? Meral hanımın başkanlığa aday olmasıyla seçmenin tercihine ayıp edilmiş olmaz mı? Parti değiştirmek veya siyasi istikrar için başka yerlere talip olmak oy’a ihanet değil midir? Hanım efendinin İstanbul adaylığı oy verenlere sizi ciddiye almıyorum manasına gelmez mi?

Binlerce insanın katilini baş tacı edip, adeta tapınan bir zihniyete değil oy vermek günah bile verilmezken, ne yazık ki siyasi tercihini bu partiden yana kullanıp, akıllarıyla dalga geçilenlerin görmesi gerekir ki, verdiğiniz oylar çöptür ve değersizdir. Sizleri temsil etmesi için seçtiğiniz vekil gözünü İstanbul’a dikmiştir. Bu arada, bu kentten 185 bin 662 oy alan AKP ile 72 bin 308 rey alan MHP’nin de aklı fikri İstanbul’dadır.

Her zaman her şartta İstanbul’u almak, Erzurum’u kaybetmeye tercih edilir, doğrudur. Fakat kimse de sormaz ki, Erzurumlu neden İstanbul’a göç etmiştir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2024-02-16 20:56:00

Onlara bu fırsatı veren doğru bunlar mı yanlış. Olursa mübarek olsun.

Avatar
Ayhan Sarıkaya 2024-02-16 14:49:30

Heryer yakışıyor vekilim

Avatar
Zübeyir Karaca 2024-02-16 14:42:51

Akılları kendilerine akıllık etmeyen yığınlar. Eminimki Dem partililer partilerini de çay demlemek olarak anlıyorlardır. Gerçi AKP ve MHP lilerde farklı değil ya neyse. Karışma bu işlere onlar iyi olur sen kötü olursun.

Avatar
Fırat Tanas 2024-02-16 14:00:02

Verin refaha huzur mutluluk getirsin