Şimdi okullu olduk, sınıfları doldurduk!

Bu Milli Eğitim Müdürü, koltuğunda oturan müdürlerden değil...

admin
admin
27 Ocak 2024 Cumartesi 13:14
Şimdi okullu olduk, sınıfları doldurduk!

Vedat REFAYELİ

Faruk Sevinç Günay, akabinde Hüseyin Yakar idi, ben sahadayken ilk gördüğüm Milli Eğitim Müdürleri..

‘‘Efsane müdür’’ dediğim Fevzi Budak ile Ahmet Er’in sıklıkla gidip geldiği bir dönemi de yaşamış, atanmış ama gelememiş müdürleri de görmüşlüğü olan bir basın mensubu olarak onca Milli Eğitim Müdürleri içerisinde galiba ilk defa en çok okulda fotoğraf verdiğini gördüğüm müdür mevcut müdür Yakup Yıldız!

Henüz yüz yüze tanışmadığım ama sosyal medyadan arkadaşım olan genç müdür, gün geçmiyor ki bir okulda öğrenci ve öğretmenler ile beraber olmasın, onlarla sohbet etmesin.

Hemen hemen her hafta içinde en az 4 okulu ziyaret ettiğini gözlemlediğim Yakup Yıldız’ın, eski müdürlerin aksine makamında oturup sadece imza atmak yerine, bizzat sahada olmayı tercih ediyor ki, bunu ben değerli buluyorum, doğru görüyorum..

***

‘’Balıkesir’deyken de ben hep okullardaydım. Yeni bir şey değil ve şaşılacak bir şey olduğunu da düşünmüyorum’’ diyen Yakup Yıldız, okul ziyaretlerinin özellikle hem öğrenci hem de öğretmenler üzerinde ‘sinerji’ oluşturduğunu düşünüyor.

Bir nevi öğrenci ve öğretmene de moral olan bu ziyaretlerin görev süresi içerisinde sık sık olacağını belirten genç İl Milli Eğitim Müdürü, ‘’Ağustos ayının ortalarında başladım, 40 civarında, özellikle de ortaokul ve lise ziyaretleri yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Koltuk orada, imza kaçmıyor. Kaldı ki o imza işlerini yapanımız da var’’ diyor da, başka bir şey de demiyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.