DOĞUTÜRK
2014-06-13 11:08:03

SPORU TEŞVİK ETMEK

13 Haziran 2014, 11:08

Spor denilince, eminim herkesin aklına ilk önce futbol gelir.
Hem nasıl gelmesin ki!
Deyim yerindeyse insanlar futbolla yatıp, golle kalkıyor. Ama Erzurum gibi bir kentte, yani profesyonel liglerde bir takımı olmayan Erzurum'da, en azından farklı spor dallarına yönelmiş olmak ve hatta marka haline gelmiş olmak gerekiyor…
Mesela Güreş!
 Onlarca güreşçiye sahip bir il olmamıza rağmen ne bu sporculara sahip çıkabiliyoruz ne de bu anlamda marka olmayı deniyoruz. 
Bilirsiniz. Güreş denilince akıllara ilk önce Kırkpınar ve Edirne geliyor. Çünkü bu işte marka olabilmeyi başarmış bir il var, o da Edirne… Şehirde her yıl Kırkpınar güreşleri düzenleniyor. Ve sadece ülkemizin değil, dünyanın dört bir tarafından güreşçiler Edirne'ye akın ediyor. Bizler de televizyonlarda bu organizasyonu nefeslerimizi tutarak izliyoruz, değil mi? Üstelik Edirne'nin de bizim gibi profesyonel bir futbol takımı da yok, ama güreşte onlar bir dünya markası.
Konuyla ilgili olması bakımından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in imzasını attığı bir ilkten bahsetmek istiyorum.
Ne dedi Başkan?
“Şampiyon ol, gel evi al””
Yani, sporun herhangi bir dalında şampiyonluğu kapan her sporcuya, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir daire hediye edilecek.
Süper bir fikir!
Tabi aynı zamanda müthiş bir teşvik örneği…
Şunu belirtelim:
Şu anda Erzurumlu olup da, çeşitli branşlarda kendi çapında marka olmuş ve ne yazık ki, Erzurum dışındaki kulüplerin himayesinde bulunan onlarca sporcumuz var.
Bu şehirde onlara sahip çıkan olmadığı gibi, kol-kanat gerenler de çıkmamış. Onlar da, doğal olarak çekip gitmişler bu şehirden.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, belki de bu konuda verilebilecek en güzel örnekler arasında. Çünkü bu iki kurumun çatısı altındaki spor kulüplerinde yüksek kalibrede Erzurumlu sporcular var. Ve elde ettikleri her başarıda ise, çatısı altında bulundukları kuruma kazandırıyorlar.
Peki, ya bizde?
Bizde yok maalesef…
Çünkü Erzurum’da belki çok iddialı olacak ama sporun da, sporcunun da sahibi yok!
Bu gidişatı değiştirme adına Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in attığı adımı çok önemsiyoruz.
Umuyoruz, Erzurum’da spor adına ve marka sporcular yetiştirmek adına Sekmen’in attığı bu adım diğer kurumlara da örnek olur…
Olmalıdır da!
Öyle ya!
Edirne örneğini boşuna mı verdik? 

Yorumlar (1)

misafir 10 Yıl Önce

çok güzel bir konuya değinmişsin kardeşim başarıların devamını diliyorum

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.