BİRAND TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Mehmet Ali Birand için 'kimselere randevu' verilmedi. Herkes onun cenaze töreninde buluştu. Birand'ın cenazesi alkış yerine tekbirlerle uğurlandı.

19 Ocak 2013 Cumartesi 16:02
BİRAND TEKBİRLERLE UĞURLANDI
Mehmet Ali Birand'ın cenaze töreni çok az kimseye nasip olacak türdendi. Siyaset-medya-vatandaş buluşmasına dönen törende kalabalık Teşvikiye Camii'ne sığmadı.
Cenazede dikkat çeken nokta ise Birand'ın 'alkışlarla' uğurlanmaması oldu. İlk anda başlayan alkış hemen kesildi. Bu da akıllara 'alkışlanmamayı vasiyet mi etti?' sorusunu getirdi.
Birand'ın cenaze töreni tam onun istediği gibi oldu. "Bugün kimse randevu vermedi" herkes onun için Teşvikiye Camii'nde toplandı. Camii avlusundaki kalabalık Birand'ın renkli dünyasının yansımasıydı.
Birand'ı son yolculuğunda, uzun yıllardır haberlerini ekrandan dinleyen ve gazetelerden takip eden vatandaşlar da yalnız bırakmadı. Cami avlusu ve çevresi, Birand'ın sevenleriyle doldu.
FENER RUM PATRİĞİNE SARILIP AĞLADI
Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand, taziyeleri kabul ettiği sırada Fener Rum Patriği Bartholomeos'a sarılarak ağladı. Cemre Birand kendisine taziyede bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç'a da ''Her şey için teşekkür ederim'' dedi.
Birand'ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Cenaze namazının ardından Mehmet Ali Birand'ın tabutu cenaze aracına taşındı.
ALKIŞ YERİNE TEKBİR SESLERİ
Medya ya da sanat dünyasının cenazelerinden alışkın olduğumuz "alkışlarla veda" Birand'ın cenaze töreninde yaşanmadı. İlk anda bir kaç alkış sesi duyuldu ama o da hemen kesildi. Bu da akıllara "Birand'ın vasiyeti böyleydi" düşüncesini getirdi. Zira Birand'ın naaşı camii avlusundan alkış yerine tekbirlerle çıkarıldı.
GÜL İLE ALİ KIRCA TABUTA OMUZ VERDİ
Bu sırada oğlu Umur Ali Birand, Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Aydın Doğan, Ali Kırca da tabuta omuz verdi.
Birand'ın cenazesini taşıyan cenaze aracı, yoğun kalabalıktan dolayı cami avlusundan uzun süre çıkamadı. Bu sırada Galatasaray formalı vatandaşlar tarafından açılan ultrAslan bayrağı, tabutun üzerine serildi.
Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi, daha sonra aile kabristanlığına defnedilmek üzere Anadolu Hisarı Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı.
BİRAND’IN EŞİNDEN AĞLATAN SÖZ
Mehmet Ali Birand için Doğan Center önünde düzenlenen tören, tam ünlü anchormanin istediği gibi oldu.
Mehmet Ali Birand yıllarca çalıştığı, ömrünün çoğunu geçirdiği Doğan Center'e bugün son kez gitti. Eşi Cemre Birand orada anlattı: 'O sizi bizden çok sevdi."
Bu kez bütün mesai arkadaşları onu karşılamak için kapıya çıkmıştı. Milliyet'i aldığı günden beri yanında çalıştığı patronu Aydın Doğan'ın gözleri yaşlıydı.
Eşi Cemre Birand ile oğlu Umur Birand da bu kez onunla işyerine gelmişlerdi. Yetiştirdiği öğrencileri canlı yayın yaptı, onun son ziyaretinden.
Siyasetçiler de ordaydı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş göze çarpan ilk isimlerdi.
OĞLU SÖZÜNÜ TAMAMLAYAMADAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Önce Kanal D ve CNN Türk'ün CEO'su İrfan Şahin konuştu onun için, "Mesleğine olan sevdasını" anlattı.
Ardından mikrofon başına gelen oğlu Umur Birand tükenmiş haldeydi. Babasını anlatmak için sözlerine başladı, yarısında boğazı düğüm düğüm oldu.
-"Babam çalışmayı  çok severdi. Hayat çok ilginç yerlere görüyor bizi. Babamı kaybettik!" sözleri ağzından döküldüğü anda kendini daha fazla tutamadı. Mikrofondan gözyaşları ile uzaklaştı, annesine sarılıp kaldı.
ONU EVDE TUTAMADIK!
Eşi Cemre Birand mikrofona geldiğinde hayli sakindi. Oğlunu teselli eden Cemre Birand, gözyaşlarını içine akıtarak şunları söyledi;
*-Sizleri çok sevdi. Bizlerden çok galiba sizleri seviyordu. Çünkü evde biz onu tutamadık. Kemoterapiden sonra bile buraya koşar, öğle uykularını burda uyurdu.
*-"24 saati işle tutkuyla geçen bir insandı.
*-"Bugünü görseydi çok eğlenecekti eminim. Tam ona göre şanlı, şerefli, çiçekli böcekli, cumhurbaşkanlarına layık uğurlama töreni oldu.
*-Bütün bir ömrü Doğan ailesinin fertleri ile geçti. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum kalben.

Editör

Son Güncelleme: 19.01.2013 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.