DOĞUTÜRK
2011-04-27 09:27:51

SEMPATİK SUNUCU İKBAL GÜRPINAR ERZURUM’DAYDI

Aygül YILMAZ

aygulelsanatlari@hotmail.com 27 Nisan 2011, 09:27

Ekranların sempatik sunucularından İkbal Gürpınar ”İkbal’le Diyar Diyar” programının çekimini ve ayrıca Erzurum AVM ‘ kadınlar kulubünün 1.yaşını kutlamak ve hanımlarla söyleşi yapmak için Erzurum’daydı.
Her hafta Anadolu’nun farklı yörelerini gezen ve oranın güzelliklerini ekranlrımıza taşıyan İkbal Gürpınar Cuma akşamı Erzurum Dadaşın Gönül Sesi Derneğinde gerçekleştirilen Kına gecesinin çekimi yapıldı.Çekimde Erzurumlu hanımlarımız ve kızlarımız yöresel rengarenk kıyafetleri, kına gecesinde söylenen, yürek dağlayan ağıtları, oyunları, leziz yemeklerle kına gecesini canlandırıp, önce duygusal türkülerle gelini ağlattılar ve sonrasında ise hareketli oyun havalarıyla oynattılar.
Erzurumun kına gecesi kültürünün yansıtıldığı programda renkli sahneler yaşandı. Damat annesi rolünü üstlenen Zekiye Çomaklı tarafından geline bir çift bilezik hediye edildi. Gecenin ilerleyen saatlerde yorularak acıkan konuklara yöresel yiyecek ve tatlılar ikram edildi.
Organizatörler, program yapımcısı ve İkbal Gürpınar ile yaptığım söyleşide; cuma akşamı çekilen kız tarafı kına gecesinin ardından, cumartesi gündüz daha önceleri basında çok yer almamış Erzurum’un tarihi ve kültürel mekanlarında çekim gerçekleştireceklerini, akşam ise yine aynı mekanda erkek tarafı kına gecesinin çekimini gerçekleştireceklerini söylediler.
Yaptığım söyleşide; Erzurum’da olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Gürpınar, Erzurum kültürünü en iyi şekilde tanıtmak istediklerini ve bu konuda Erzurum’un çok misafirperver olduklarını belirtti Pazar günü Erzurum AVM yanı Kültür Merkezinde saat:13.30 da söyleşi, saat:15.00 de onuruna verilecek kokteyl’in arkasından akşam Erzurumdan ayrılacaklarını dile getirdi.
Kendisi ile Erzurum’a dair yaptığım söyleşiyi, Kanal 25 Tv deki “Hünerli Eller”programımda önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım sevgili okurlarım.

Yorumlar (1)

Fatma Yılmaz 4 Yıl Önce

O gece gelini ben ağlattım ama kendimi iemek bir türlü nasip olmadı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.